välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

en leverans lista för ett tropiskt akvarium

Postad av : Jan-Olof Stoor

En tropisk akvarium är inte bara en skål där du dumpa en vacker fisk och kom ihåg bara att byta vatten varannan dag. Innan du ens börjar att köpa utrustningen, ska du har valt rätt plats och köpt en tank som passar dig tropiska fiskar behov. Efter dessa inledande uppgifterna har slutförts, är det dags att börja samla och ställa upp utrustningen.

Uppvärmning Kabel

Värmekabeln ligger på golvet i tanken så att den kan värma upp substratet. Denna kabel är där för att ge tillräckligt med värme inne i tanken för att stimulera växternas tillväxt och sedan underhålla det efter tillväxt. Eftersom kabeln kommer att täckas av substrat, bör det som första punkt på din leverans lista.

Substrat

grundmaterial skapar en säng i den tanken som verkar ge näring åt växter samt förankra dem. Substrat kan göras från antingen organiskt eller syntetiska material. En vanlig form är enkel ärt grus eftersom det gör att syresatt vatten cirkulerar genom alla nivåer, enligt "Installera ett tropiskt akvarium. "

Filter

Din tropiska akvarium behöver ett filtersystem och det kan vara en utmaning att avgöra vilket som är bäst. Du har intern effekt filter, externa filter makt, bottenfilter, luftdrivna filter, och häng-på makt filter. Det viktigaste att tänka på oavsett vilken typ av filter du väljer är att det är där för att ta bort fast avfall och lämna syresatt vatten till en stor yta.

Lights

Ljus tjänar syftet att så att du kan faktiskt se din fisk samt för att ge energi för växterna. Lysrörsbelysning ger ett enhetligt sken över tanken så att det inte finns några mörka fläckar inne i tanken. Metallhalogen lampor är ett bättre val för djupa tropiska akvarier eftersom de producerar mer belysning. Nackdelen är att metallhalogenlampor kan producera värme samt ljus så de är oftast hänger från taket ovanför tanken.

Växter

Växterna bör vara frisk och lämplig för storleken på din tank. Du kan vara särskilt attraherad av en viss typ av växt, men den forskning se till att den inte kommer att växa för stor för ditt akvarium. Placera den högsta växterna på baksidan av tanken och låga plantor nära fronten. Flytande växter lägga estetiskt tilltalande, men du måste se till att de inte svävar alltför nära ytan om du har ett starkt ljus eller annat du riskerar att brännhet bladen.

    
    Copyright © 2011 give2all.org