välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad mineral är en naturlig magnet?

Postad av : Jonathan Nyberg

Magnetit, en typ av mineralet magnetit, är en naturlig magnet och lockar järnpartiklar till sig själv. Magnetit är en järnoxid vilket är ett vanligt mineral, men naturligt förekommande magnetiserade version är relativt sällsynt, endast att skapas när en särskild händelse sker för att ge det ett magnetfält

Identification

mineral magnetit kan dras till en magnet, och är en av endast ett fåtal mineraler har denna egenskap. Dess kemiska sammansättning är en järnoxid, Fe3O4. Sin klass är och järnhydroxider och dess färg är svart. Magnetit har två olika typer av metalljoner på två platser i sin kristallstruktur som orsakar en elektronöverföring i en viss sökväg. Detta elektronöverföring genererar magnetfält.
Magnetit är ett mycket vanligt mineral, och används huvudsakligen järnmalm, med järn ur malm och används för att göra stål.

Funktioner

magnetit är magnetit som har en viss typ av kristall struktur som har magnetiserade och kan locka små partiklar av järn. Även magnetit är vanligt, är magnetit inte.
Magnetit måste ha ett starkt magnetfält som tillämpas på den för att bli magnetiska själv. Forskarna tror att detta sker naturligt när vissa typer av kristallstrukturer i magnetit är träffad av blixten, slår dem med en stark elektrisk ström som skapar ett magnetfält.
New Mexico Institute of Technology har testat denna teori på deras blixtar laboratorieundersökningar nära Socorro, på ett berg som har täta blixtnedslag. Blixten har faktiskt vända de särskilda magnetit kristaller i magneter-lodestones
Ett annat sätt att magnetit blir magnetit är när mineraler är uppvärmda förbi en viss temperatur och sedan kyls ner igen. . Detta skulle stå för magnetit skapades under historiska och aktuella geologiska processer.

Funktion

magnetit har polaritet som alla magnet, och europeiska upptäcktsresande navigeras sina fartyg med kompasser magnetit nål. I själva verket kom ordet "Lode" från Mellanöstern engelska ordet för "vägen" och tydligen var ett smeknamn för denna typ av magnetit.

Historia

Men magnetit upptäcktes långt innan medelengelska utvecklas. Det var först upptäcktes i Magnesia distriktet Asien för tusentals år sedan. Gamla egyptierna gjorde poster av mineral, kalla det för "ben av Haroeri" efter en av de egyptiska gudarna.
Geografer har också funnit vissa belägg för att Mayaindianerna i Central-och Sydamerika var bekanta med magnetit från hur de konstruerade sin ceremoniella byggnader.

Betydelse

I början användes kinesiska magnetit för spådom , då omkring 200 B. C. de uppfann kompassen. Denna tidiga kompass använde en sked-formade magnetit och de utvecklade senare en nål magnetit. Kineserna var tydligen de första att använda magnetit kompasser för navigering på fartyg.

    
    Copyright © 2011 give2all.org