välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

kemisk analys av regnvatten

Postad av : Charlotte Wannberg

Regnvatten påverkar nästan allt det kommer i kontakt med, och det ändrar dess kemiska sammansättning som grundar sig på de föreningar som den stöter på. Dessa förändringar är mycket viktiga för miljöforskare, eftersom den kemiska egenskaper hos vatten påverkar markförhållanden och andra enheter runt om i världen. Regnvatten är ständigt in från olika geografiska områden för att testa olika kvaliteter

Definition

Regnvatten definieras som nederbörd som faller från moln-men oftast bara regnvatten som faller över marken undersökts på grund av regn över oceaner är ofta av mindre intresse för forskare. Flera olika kemiska tester utförs för att analysera egenskaper hos vatten, inklusive en hårdhet test och ett pH-test.

Hårdhet

Vattnets hårdhet är ett test av mineralpartiklar som finns i regnvatten. Detta test visar vilka föreningar är löst i vattnet och oftast pekar närvaro av magnesium, kalcium och andra element. Detta visar inte bara vilken effekt det regnvatten kommer att ha på mark där den faller, utan även varifrån den kom. De flesta vatten plockar upp mineraler som om rinner genom jord och sten, regnvatten med en hög koncentration av lösta element också anger damm i luften

pH-nivåer

pH analys mäter hur surt eller alkaliskt regnvattnet är. . Absolut rent vatten har ett pH på 7, medan lägre värden indikerar surt vatten och högre värden indikerar basiskt vatten. Vatten kan kombinera med olika föreningar i atmosfären bli alkaliska eller (oftare) sura innan det faller som regn. PH-värdet i nederbörden är mycket viktigt och ger en förhandsvisning av hur mycket det kan vädret byggnader och anläggningar.

Plant Growth

Den optimala pH-nivån för regnvatten på växter tenderar att vara neutral, men detta kan variera. Vissa klimat gynnar växter som behöver något sur regn, medan andra jordar främja tillväxt som kräver basiskt vatten. Om vattnet är för sur, kommer växterna inte att kunna absorbera det ordentligt och kommer att försvagas och dö.

Reaktioner

Regnvatten ständigt förändras och det slutar inte förändras under sin livstid. När bildas i atmosfären kommer vattenånga stöter partiklarna som kommer att ändra sin kemiska sammansättning. När faller till marken, kommer regnet möter smog, damm och andra förhållanden som kommer att påverka dess pH-värde. Slutligen, när regnvatten tränger in i jorden, kommer elementen i jorden ändrar det igen, och ofta ändra regnvattnets kemi så att det är mer lämpad för lokala växtlivet.

    
    Copyright © 2011 give2all.org