välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Skillnaden mellan människa och bakterier andning

Postad av : Jonathan Nyberg

Cellandningen processer ger den energi som behövs för en cell att fungera. Varje cell i människokroppen utför dessa processer, som gör hela kroppen för att bibehålla en hälsosam funktion. Bakterier organismer måste också tillverkar livsuppehållande energi, även om skillnader i cellstruktur orsaka olika produktionsprocesser för att vara på plats

cellandningen

ATP, även känd som adenosintrifosfat, är den energi som producerats från cellandningen, enligt Arizona State University. Mat material såsom lipider (fetter), proteiner och kolhydrater sätts genom en rad kemiska reaktioner som syftar till att omvandla dem till ATP-molekyler. Delar av cellandningen processen kan kräva syre molekyler. Detta kallas aerob respiration. De delar av processen som inte kräver syre molekyler att närvara anses vara de anaeroba stegen i processen. Skillnaderna mellan människa och bakterier celltyper kräver en omflyttning av kemiska reaktioner under ATP produktionen.

cellstrukturer

Vid en jämförelse med mänskliga celler, bakterier har en mycket grundläggande cellstruktur, med färre komponenter tillgänglig för att utföra andning, enligt någon College of DuPage. Bakterier saknar en sann kärna struktur, medan mänskliga celler innehåller en kärna fack, tillsammans med andra som finns cellstrukturer. Båda celltyper innehåller cytoplasma, som förekommer i mellan cellens strukturer i mänskliga celler och fyller det mesta av området innanför bakterier celler. Cellen strukturer som finns inuti mänskliga celler spelar alla en roll i cellandningen processen. Eftersom bakterier celler saknar dessa strukturer, cellandning processer skiljer sig från dem som äger rum i mänskliga celler.

Cellmembran

Medan cellmembran är utformade för att skapa en gräns mellan en cell och den yttre miljön, membran strukturer spelar en mer framträdande roll i livet av bakteriecellen, enligt den verkliga ursprung Arkiv. Humana cellmembran arbete att flytta näringsämnen in och ut ur cellen, medan cytoplasma material och konstruktioner mitokondrier i cellen utföra andning funktioner. Bakterier cellmembran transport också näringsämnen in och ut ur cellen, men de också samordna mycket av det som sker inom cellandning processen

ATP produktionen

Bakterier cellmembran utföra alla de funktioner som hanteras av en. mänsklig cell interna strukturer, enligt verkliga ursprung Arkiv. Mitokondrierna är särskilt utformade för att utföra andning och glykolysen aktiviteter, som är både komplicerade, komplexa kemiska processer. Glykolysen omfattar det faktiska fördelningen av glukos molekyler, som matas tillbaka in i cellandningen processen. I själva verket är ATP produktionen regleras av bakterierna cellmembranet, och glykolys processer äger rum längs membranet väggarna också.

Nutrient Transport

De näringsämnen bryts ner under cellandningen att gå in i cellstrukturer genom cellmembranet, Enligt verkliga ursprung Arkiv. Detta gäller för både människor och bakterier celler. Båda celltyper lita på trycket skift som gäller näringsämnen material genom membranet väggar. När näringsämnen in i cellen, ATP andning processer börjar. Mänskliga cellens mitokondrier utföra dessa processer i de avsatta områdena i cellen, medan bakterier fortsätta att använda deras cellmembran för att producera ATP energi.

    
    Copyright © 2011 give2all.org