välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

bäverns diet

Postad av : P-O Lennartsson

Föreställ dig en varelse som använder samma objekt det är mest förtjust i att äta som material som man kan bygga sitt hem. Denna beskrivning passar bäver, det största av de gnagare i Nordamerika, med den största exemplaret väger in på 100 pounds. Bävern är växtätare, som konsumerar en kost bestående endast av växtmaterial

vattenväxter

vattenlevande växter och knölar märlor av en bäver kost. Bland de växter i dess akvatiska ekosystem som en bäver kommer att bestå på är kaveldun, säv, starr och waterweeds som hyacint och näckrosor. Bävern har framtassarna, enligt Beaver Solutions hemsida, att den använder som små händerna, rulla dessa waterweeds upp i en cylindrisk form och sedan äta dem. Andra växter som bävrar i sina kost är arter som klöver och stjälkar av hallon växter. Rötter och knoppar av blommor och träd är också ätbara för en bäver.

Bark

matsmältningssystemet av en bäver kan hantera barken på träd. Bävrar äter bark och mjuk vävnad som finns under det från någon form av träd, men de har preferenser. Arter som poppel, lönn, björk, Cottonwood, al och vide är alla på menyn i kräsna bäver. Bävern kommer att hålla en pinne i tassarna och vända det som det gnager barken och vävnader från den.

Winter Diet

Beavers övervintrar inte och de förblir aktiva under hela den kallaste av vintrar. Bävern kommer att stanna inne i hyddan, som konstruerar från extremiteterna och kvistar av träden tar det ner. Logen kommer att ha undkomma tunnlar som gör att bävern tillgång till vatten under den frusna ytan. Beavers kommer cache pinnar genom att trycka ner dem i leran under sommaren och hösten, vilket gör att djuret för att hämta dem på vintern och använda dem för mat.

Fälla träd

Bävern är känd för att bygga dammar, en handling som skapar ett ekosystem där bävern kan frodas. Beavers kommer störta träd genom att gnaga runt om stammen. De kan tugga igenom en pilträd så tjock som 5 inches i ungefär tre minuter, enligt "National Audubon Field Guide till däggdjur. " När ett träd är nere, tuggar bävern av de grenar och sedan trim dem till en storlek som den kan hantera, med vissa segment så länge som 6 meter. Bävern simmar då med vägskälet till dammen och placerar den där det behövs.

Beaver Enemies

Trots sin storlek, bävrar står på menyn av en handfull rovdjur. Den viktigaste är människan, vars fångst och jakt av bäver under 1800-talet för sin fina skinn och kött minskade befolkningen i dessa gnagare betydligt. År 1900 var bävern borta från mycket av sin ursprungliga räckvidd, men början på 1950-talet började framgångsrika återinförandet av bäver och de arter åter etablerat sig över hela kontinenten. Uttrar kommer att döda den unge bäver valparna när tillfälle ges och äta dem. Andra bäver rovdjur inkluderar vargen, bobcat, rödräv och prärievarg.

    
    Copyright © 2011 give2all.org