välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

sphinx projekt

Postad av : P-O Lennartsson

sfinxen, en massiv monument kanske på uppdrag av Farao Khafre (regerade 2558-32 f Kr), kan ha varit dyrkad som en gud. Även delar har tagits bort eller avbrutna över tid, framför allt näsan och skägget, den mystiska varelse med ett mänskligt huvud och lejon kropp fortsätter att presidera över det komplex av pyramiderna i Giza, Egypten. Av kalksten berggrunden kan Sfinxen vara den största konstgjorda stenskulptur.

Facial Restaurering

Enligt Amazeing Art hemsida, var sfinxen ansikte i forna tider målad mörkröd, hade en sten skägg och skisserat en skulpterad kobra på dess panna. Förlusten av dessa delar tiden har bidragit till uppfattningen att sfinxen var kvinnliga, även om den efterlevande egenskaper något likna dem i Faraos Khafre. Personer intresserade av Sphinx kan slutföra ett projekt där de konceptualisera hur sfinxen skulle se ut om de saknade delarna var fortfarande sitter idag. Om du är en listig typ, användning lera och mögel Sfinxen, lägga ormen och skägg samt röd färg. Eller rita en bild av hur olika monumentet skulle vara med tillägg av dessa element, jämför sedan de två sida vid sida.

Andlig Katter

Använd sfinxen som inspiration för att studera katter och gudar katten i det gamla Egypten . Rekonstruera katter som Sand Cat, egyptisk mau och afrikanska Wild Cat tillbaka till sina rötter, koppla dem till deras ättlingar i dag. Jämför de två katter som blev gudar, Bastet och Sekhmet, till Sphinx --- märker skillnaden i örat och ögat former. Du kan också använda katter som klottra inspiration, skapa ritningar som liknar dem som finns i den egyptiska faraonerna gravar, där katter ofta begravdes med sin ägare och skildrade bland sketchings på väggarna

Saknad näsa

En annan faktor. av Sphinx saknas från originalet är nosen. Historiker upptäckte näsa inte faller av, vilket är utgångspunkten, det var medvetet bort (möjligen av någon som tyckte att monumentet var en hädisk idol). Fundera ett projekt med att bilda en näsa för sfinxen och se hur den förändrar strukturen. Sphinx byster finns tillgängliga online, i museets butik eller via historiska sällskap. Skapa en rad ersättningsprodukter näsor av material som skum, trä, lera, plast och känns, och sedan registrera hur de ändrar bilden av Sphinx. Jämför sfinxen att andra viktiga strukturer eller konstverk saknas viktiga funktioner (t. ex. armless "Venus de Milo).

    
    Copyright © 2011 give2all.org