välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

påverkan på miljön att byta till lågenergilampor

Postad av : Ulf Friberg

Mekanismen för en lysrörslampa använder ett fosfor-belagd glasrör som innehåller cirka 5 mg kvicksilver. När du slår ett ljus på, ultraviolett energi skapas som gör att fosfor röret att lysa. En glödlampa ger ljus i skenet av glödtråden genom värme. Upp till 90 procent av den energi som behövs för att belysa en glödlampa går förlorad som värme. Lågenergilampor representerar ett energieffektivt alternativ

Vad är CFL?

Mekanismen för en lysrörslampa använder ett fosfor-belagd glasrör som innehåller cirka 5 mg kvicksilver. När du slår ett ljus på, ultraviolett energi skapas som gör att fosfor röret att lysa. En glödlampa ger ljus i skenet av glödtråden genom värme. Upp till 90 procent av den energi som behövs för att belysa en glödlampa går förlorad som värme. Lågenergilampor utgör ett energieffektivt alternativ.

Miljömässiga fördelar

Den främsta fördelen med att byta till lågenergilampor är en minskning av utsläppen från fossila bränslen till följd av energibesparingar av lökar. Enligt Energy Star, de besparingar som översätter till 75 procent mindre energi än att använda vanliga glödlampor. Även om varje amerikanska hem bytte bara ett ljus, skulle det förhindra fortfarande cirka u00A3 9000000000. av utsläppen av växthusgaser i atmosfären, enligt Energy Star uppskattningar. Deras användning skulle också minska deponering av avfall, eftersom en lågenergilampa håller 10 gånger längre.

Kvicksilver Risker

kostnadsbesparingar dock inte komma utan risker. Kvicksilver är en mycket giftig förorening som kvarstår i miljön. Den konverterar till dess mer toxiska formen, metylkvicksilver, genom kemiska reaktioner. Faran med kvicksilver är att det ackumuleras i djurens vävnader. Lethal nivåer kan bygga upp i vävnader av rovdjur eller ens människor som äter fisk påverkas. Kvicksilver konsumtion kan orsaka fosterskador utveckla foster.

Återvinning

Förespråkare av de lågenergilampor som är snabba att påpeka att mängden kvicksilver är mycket liten i en enda glödlampa. Ingen kvicksilver frigörs när glödlampor används. US Environmental Protection Agency (EPA) rekommenderar att använda lågenergilampor ska återvinnas på grund av sitt kvicksilverinnehåll. Företagen är skyldiga att behandla används lampan som farligt avfall. Tyvärr finns det en risk för miljöförorening fortfarande. Enligt en 2007 Harris Interactive opinionsundersökning återvinna 23 procent av amerikanerna inte någon av sina sopor. Detta innebär att kvicksilverföroreningar är sannolikt i framtiden från använda lågenergilampor kastas i soporna.

korrekt sätt göra

Effektiviteten av de lågenergilampor som innefattar även återvinning av begagnade lökar med nästan varje del kan återanvändas. Även om EPA inte reglerar omhändertagande, statliga eller lokala miljömyndigheter skydd kan. Om du skulle bryta en glödlampa, är ditt främsta intresse att förorening av ditt hem eller miljön. Inte sopa eller dammsug upp de trasiga delarna för att förhindra att släppa mer kvicksilver i luften. Plocka upp de trasiga delarna och lägg dem i en förseglad påse. Kontakta din tjänsteleverantör för avfallshantering för information om avfallshantering.

    
    Copyright © 2011 give2all.org