välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

varför är en elektromagnet en tillfällig magnet?

Postad av : Magnus Ekblad

En elektromagnet är en konstgjord produkt som fungerar nästan precis som en naturlig magnet. Den har nord-och sydpolen som attraherar och stöter bort nord-och sydpolen på naturliga magneter. Det kan locka till sig vissa typer av metaller till det. De främsta skillnaderna mellan en elektromagnet och en naturlig magnet är materialen var är gjord av och det faktum att när en elektromagnet makt är avstängd den förlorar sin magnetiska förmågor, enligt National High Magnetic Field Laboratory

elektromagnetiska effekt

När den danska fysikern Hans Christian Oersted upptäcktes i början 19th century, är magnetiska fält som orsakas av elektriska strömmar. När du arbetar i sitt laboratorium, upptäckte han att alla kablar med ström som flyter genom dem kunde påverka kompassnålar som om de vore magneter. Detta kallades den elektromagnetiska effekten, säger MAGCRAFT Rare Earth magneter.

Källan till Magnetic Fields i Nature

atomer som bygger upp naturliga magneter (precis som alla atomer) är gjorda av små negativa elektriska laddningar kallas elektroner, omgivande små positiva elektriska laddningar kallas protoner. Elektronerna snurrar och rör sig deras atomer, och detta gör dem små strömmar. Elektronerna av alla atomer genererar därför små magnetiska fält.

Permanentmagneter

Enligt National High Magnetic Field Laboratory, i de flesta ämnen dessa magnetfält pekar åt alla håll, så att alla dessa små magnetiska fält vanligen lägger inte upp till någonting, eftersom de arbetar mot varandra för mycket. I vissa material områdena kan radas upp och agera med varandra, vilket ger objektet ett starkt magnetfält. Sådana objekt kallas magneter. Permanentmagneter alltid är tillverkade av ämnen som magnetit, järn, nickel eller neodium. Är

Delar av en elektromagnet

En elektromagnet består av en spole av tråd, ett batteri och en bit av järn. Koppar, ett omagnetiskt material, lindas runt järn, som kallas "core". Även järn kan göras till en permanent magnet är strykjärnet kärnan i en elektromagnet inte en magnet. Samtliga material som en elektromagnet är gjord av är omagnetiskt.

Hur Elektromagneter Arbete

När batteriet är anslutet till batteriet, till nuvarande börjar flöda genom den. Som Oersted upptäckte, detta gör tråd som spolen är gjord av generera ett magnetfält. Eftersom kabeln är upprullad upp tätt, dessa magnetfält stack upp. Eftersom järn har en hög magnetisk permeabilitet, förstärks det fält som skapas av tråd. Men så fort strömmen från batteriet slutar, den nuvarande stopp och detta innebär att det magnetiska fältet försvinner. Detta är anledningen till att elektromagneter är tillfälliga magneter, förklarar National High Magnetic Field Laboratory.

    
    Copyright © 2011 give2all.org