välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Elizaville, NY, väder historia

Postad av : Annika Hultén

Elizaville, New York, är ett litet samhälle med färre än 2. 000 invånare som ligger i mitten av delstaten New York. Det är ungefär 50 miles på grund norr om New York City, ca 40 miles väster om Hartford, Connecticut, och 30 miles söder om Albany, New York. Därför är Elizaville väder liknar vädret i många städer i Hudson River Valley

genomsnittet för årstiden

Elizaville har fyra årstider väder under hela året. Sommartemperaturer i juli och augusti når vanligtvis mitten av 80-talet. Fall har svalare temperaturer som sträcker sig i mitten av 50-talet och 60-talet för diskant. Som man kan förvänta, vintertemperaturer i januari och februari är i 30-talet under den varmaste delen av dagen. Spring temperaturer härma dem på hösten, vanligtvis i genomsnitt toppar på 50-talet för månaderna april och maj.

Säsongens extremer

januari temperaturer i Elizaville nådde en bottennotering på minus 30 F 1961, men nådde en rekordnivå av 70 under 2007. Likaså var från juli rekordlåga 43 1986, men nådde en gassande 106 under 1995. Fukt är dock sällan problemet kan det vara i vissa kvav södra stater.

Nederbörd Medelvärden

Elizaville har färre dagar för nederbörd än det nationella genomsnittet, 88 jämfört med 101 dagar av 365. Mest regn i slutet av sommaren och tidig höst, med ett rekord på 17 inches i oktober. Den genomsnittliga nederbörden är 39,5 inches per år, jämfört med USA i genomsnitt är 36,6 inches. Snön har fallit så tidigt som i mitten av oktober och så sent som i april, med ett genomsnitt på 45,1 inches per år, jämfört med U. S. genomsnitt 25,2 inches per år.

Luftkvalitet och UV-index

På en skala från 0 till 100, med ett högre nummer, som anger en bättre värdering, är luftkvaliteten i Elizaville 68. Jämför detta antal att poängen för USA som helhet, som ligger på 48. UV-index i Elizaville åtgärder också mindre utsträckning än genomsnittet i USA, 3,3 jämfört med 4,3. Totalt sett luftkvalitet och UV-index är mycket bättre på Elizaville än i många delar av Förenta staterna.

Övergripande utvärdering

Om du föredrar de olika väder som fyra årstider ger, skulle du njuta förmodligen väder trender i Elizaville, New York. Denna lilla stad nära New York City och Hartford, Connecticut, har olika väder man kan förvänta sig i en övre Atlanten stat. Vintern har den kalla, snöiga månader som många föredrar, och våren ger mildare temperaturer som leder till måttligt varma temperaturer under sommaren. Och faller ger den skarpa, frostiga temperaturer som varm successivt under hela dagen.

    Previous:nothing
    Next:vad bergarter glöd under svart ljus?
    
    Copyright © 2011 give2all.org