välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

tio intressanta fakta om termiter

Postad av : Jeanette Morales

Termiter är bekanta för oss som trä-ätande insekter som hotar bostäder och andra byggnader med sin kost. Det finns mer än 2. 500 typer av termiter som bor runt om i världen, enligt University of California integrerat växtskydd Program. Tre av de fyra stora grupper av termiter (drywood, underjordiska, högen byggare och dampwood) finns i Nordamerika. Även om vi tänker på dem mest som destruktiva skadedjur, dessa gamla insekter har många sidor.

Diet

Termiter kan äta upp trä samt off papper och pappersprodukter såsom böcker, isolering och delar av simbassänger, inklusive en pool liner och filtreringssystem, enligt University of Kentucky College of Agriculture. Bland träden särskilt sårbara för termiter är aska, aspar, Basswood, bokar, björkar och alar. Cottonwoods, almar, lönnar, hemlocks, poppel, tall, äkta granar och granar är också sårbara, säger University of California.

Isoptera

Termiter är del av en grupp av insekter som kallas Isoptera, kallas så därför att bevingade Medlemmar av arten har vingar ungefär samma storlek i front som på baksidan. University of California rapporter som termiter och kackerlackor härstammar bilda en gemensam förfader.

Royaltyfria

Varje termit koloni har ett socialt system. Drottningen och kungen termiter är på toppen av kolonin, och deras roller är att hjälpa kolonin reproducera. University of California rapporterar att termit royalty är unik i insekten världen eftersom de kan leva i flera decennier. Orkin säger drottningar kan leva 50 år under rätt förhållanden. Soldater och arbetare vanligtvis bo högst två år.

Social organisation

Förutom att ha en drottning och kung, termiter kolonier har också soldater med uppsvällda huvuden och stora käkar för att skydda kolonin. Arbetare termiter utföra andra funktioner som tar hand om drottningen och söka mat. Arbetarna har ofta en krämig vit färg, de utgör den största gruppen av termiter i en koloni och det är dessa termiter som faktiskt äter trä i ett hem eller område.

Swarmers

Termite infestationer är ofta märkt på våren, det är då swarmers (bevingade termiter) komma ut och börja leta efter nya platser för att starta kolonier, enligt University of Kentucky College of Agriculture. Flygande termiter kan skiljas från liknande insekter-t. ex. flygmyror-genom sin raka antennerna, en midja som inte smal och samma storlek fram och bak vingar, enligt University of Kentucky College of jordbruk lera rör Förekomsten av lera rör, även kallat lerkärl rör, är ett annat vanligt tecken på termiter angrepp. Dessa rör är förlängningar av ett nätverk av tunnlar som termiter bygga på platser som grundmurar, kajer stöd, tallrikar sill och bjälklaget.

Förebyggande

Vissa saker gör en plats attraktiv för termiter, och skadedjursbekämpning företag Orkin rekommenderar vidta åtgärder för att minska risken för angrepp. Åtgärder inkluderar att hålla rör och luftkonditionering enheter i gott skick samt försegling rör, hålla vatten borta från grunden och ta bort stående vatten från tak. Även bli av med överskott växttäcke och trä kompost och hålla ventiler tydliga och avskärmade. Villaägare bör hålla stiftelser och krypgrunden klara av virke och papper och vara noga med att inte hålla stubbar eller annat skräp som ligger runt eller utanför huset.

Natur

Termiter ibland kolonisera trä växter som redan är på tillbakagång, enligt University of Kentucky. Arizona-Sonora Desert Museum berättar också att termiter i naturen bära bort döda växt-fråga och även dynga, clearing väg för nytt liv att utvecklas.

Värsta Pest

Det mest destruktiva av termiter är formosanska termit, som är känd för att ha exceptionellt stora kolonier, säger Orkin.

Control

Termite kontroll är svårt, och University of Kentucky rapporterar att de flesta försök att bli av termiter med hem kit inte är effektiva.

    
    Copyright © 2011 give2all.org