välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man kan jämföra stenar & meteoriter

Postad av : Valon Istrefi

Om du någonsin stött på en sten som såg ovanligt eller kände onormalt tung för sin storlek, kanske du har undrat om du höll en meteorit. Även om det kan tyckas logiskt att tror att alla stenar är likadana, är sanningen jorden stenar och meteoriter är faktiskt ganska olika varandra. Meteoriter delas in i tre grupper: stenar, strykjärn och steniga-strykjärn och letar efter ett par viktiga funktioner, kan du veta om du har en sten eller en meteorit

Du behöver:.
ID-tag
. Hundmat.
Vatten.
Dog leksaker.
Dog penna.
Koppel.
Flea och bocka medicinering.
Små baggies.
Crate.
Dog filt.


1.
Utför magnet testet. Nästan alla meteoriter innehåller järn och nickel. Även sten meteoriter innehåller järn nog att locka en bra magnet. Järn och steniga järn meteoriter innehåller så mycket järn att om de håller sig till en magnet, kan du ha svårt att skilja dem åt. Många jord stenar ska locka magneter, så medan detta inte är ett entydigt test, kan det hjälpa dig att skilja mellan en sten och en meteorit.
2.
kontrollera vikten. Meteoriter är täta och de kommer att känna tyngre än en jord sten ungefär samma storlek.
3.
Kontrollera ytan. Meteoriter erfarenhet intensiv värme som passerar genom atmosfären. De kommer att se mycket mörkare än jord stenar. I själva verket kommer en meteorit som just har fallit till jorden vara täckt av en rik, svart skorpa ovanligt att jorden stenar.
4.
Leta efter regmaglypts och linjer flöde. Regmaglypts är tumavtryck-liknande intryck som gjorts på meteoriter som vissa av ytan bränns bort som det kommer genom atmosfären. Jorden stenar kommer i allmänhet inte har dessa runda, jordnöt formade depressioner över deras yta. Flödeslinjer ser ut som tunna rynkor eller små delar av håret på ytan av meteoriter och dessa egenskaper är exklusiva för meteoriter.
5.
Leta efter blåsor. Jorden bergarter har dessa små hål eller hålrum, som skapats av utströmmande gaser. Meteoriter har inte dessa typer av formationer.
6.
Kontrollera vassa kanter. De flesta meteoriter kommer inte att ha vassa, taggiga kanter, om de inte har brutits. Skarpa kanter är gemensamma för många typer av jordens bergarter.
7.
Leta efter kvarts. Om du ser kristall-liknande strukturer eller flingor i en klippa, det är inte en meteorit. Kvarts är specifika för jorden.

Tips och varningar


  • Meteoriter är sällan någonsin runda.
  • Om du hittar en porös sten, är det från jorden.
  • Meteoriter är inte radioaktivt och kan inte återfinnas Geigerräknare.
    
    Copyright © 2011 give2all.org