välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

nackdelarna av ferrit

Postad av : Jan-Olof Stoor

Ferrites är ämnen som härrör från en blandning av järnoxid och oxider (eller karbonater) med andra material, såsom nickel, magnesium eller zink. Dessa oxider kan användas ensamt eller tillsammans för att få ferrit. Ferriter är oumbärliga i verksamhet som inbegriper magnet induktion. Från gjutmaskiner för laminering ark till datorutrustning, är ferriter används i ett antal branscher. Även ferriter är oerhört viktiga i en rad branscher, det finns några uppenbara nackdelar med att använda detta material. Men oavsett var ferriter är oundvikliga, deras negativa egenskaper måste kompenseras med neutraliserande faktorer.

Tenuous Material

Ferrit är ett svagt material, känd för sina delicateness. Pure ferrit är mycket skör och kan lätt bryta. Många av ferrit s fördelar är neutraliseras av denna kvalitet. Till exempel, ferriter är viktiga i laminering eller andra induktion-baserade processer. Å ena sidan är magnetisk värme absolut nödvändig för dessa processer, men å andra sidan är den form i vilken det finns inte motståndskraftig nog att stå emot den typ av värme i processerna. Av denna anledning rena ferriter är nästan värdelösa. De måste blandas med andra ämnen för att hjälpa dem klara värmen behandlingen kräver.

Svårt att använda i maskiner

I sin rena form, ferriter är svåra att använda i maskiner på grund av deras ömtåliga natur. Som ett resultat, ferriter måste blandas med hårdare material. Detta kan dock ändras ändra dess natur avsevärt, och blanda ferrit med andra medicinska legeringar kan vara tidskrävande och, ibland, dyrt.

Termisk Stötarna

Ferrites är dåliga på att motstå termiska chocker (förändringar i temperatur) . Detta innebär ferriter är inte resistenta mot sprickbildning när den utsätts för hög värme. Värme är en nödvändig del av många processer med magnetfält. Återigen, när ferrit krävs måste ferriten vara fast eller bearbetas för att kunna motstå de termiska chocker som krävs för att göra det funktionellt.

    Previous:nothing
    Next:molybden batteri fördelar
    
    Copyright © 2011 give2all.org