välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vilka är de delar av ett alkaliskt batteri?

Postad av : Valon Istrefi

En enkel-ännu-elegant enhet, har den moderna alkaliskt batteri bara några huvudkomponenter. Skillnaden i elektron affinitet mellan zink (Zn) och mangandioxid (MnO2) driver sina grundläggande reaktion. Eftersom mangandioxid har ett större locka makt för elektroner, skapar det en risk för elektrisk ström

Container

Behållaren är en standardiserad form stål konstruktion som äger hela batteriet tillsammans. Katoden är en del av behållaren, gjutna precis innanför den.

Cathode

Katoden är den del av batteri som kommer att locka elektroner om kretsen är sluten och därmed orsakar el till flödet. I ett alkaliskt batteri är katod av mangandioxid blandat med kol (grafit). Detta material läggs i behållaren först. Katoden blir positiva (+) terminalen ovanpå batteriet.

Separator

Detta material separerar anod från katod och håller reaktion uppstår, såvida inte drivna enheten är på och kretsen är därmed sluten. Detta material är införas efter katod installerats.

Anod

anodmaterial är gjord av pulver av zink. Anoden, elektrolyt, och samlare är installerade i batteriet behållaren sista, och så är batteriet förseglas.

Electrolyte

I ett alkaliskt batteri är elektrolyten kaliumhydroxid (KOH) i en lösning av vatten. Det är i kontakt med anoden material och hjälper joner och elektroner flöde

Collector

Detta är en mässing stift i mitten av anod som samlar aktuella och leder till negativa. (-) Terminal på undersidan av batteriet.

    Previous:nothing
    Next:information om återvinning av glas
    
    Copyright © 2011 give2all.org