välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man kan vara förberedd för orkansäsongen

Postad av : Stefan Svensson

När det är orkansäsong, det bästa som du kan göra är att vara förberedd. Följ dessa steg för att vara förberedd för orkansäsongen
1.
Lär dig mer om orkaner. Det är viktigt att du vet om orkaner och vad de kan göra. Det är också en bra idé att verkligen veta när orkansäsongen är. Håll dig uppdaterad med nyheter och väder för att spåra någon orkan aktivitet.
2.
Har mat lagras upp som kommer att hålla bra. Konserver och oftast något som inte kräver kylning är nödvändig under orkansäsongen. Du bör ha tillräckligt med mat för att hålla dig och din familj i ca två veckor. Glöm inte vatten på flaska. Du behöver vatten för andra saker än att dricka som att borsta tänderna, tvätta händerna osv.
3.
Ha en familj plan tillgänglig. Prata med dina familjemedlemmar om vad dina planer är om det finns en orkan. Har antalet familjemedlemmar och vänner lätt tillgängliga. Skapa en utrymningsplan om du kan. Har en plats uppradade som du kan gå till om du behöver evakueras.
4.
Köp batteridrivna radioapparater och ficklampor. Fylla på batterierna. Du kanske också vill köpa några radioapparater och ficklampor som laddas genom att veva eller skaka så att du inte ens behöver oroa dig för batterier.
5.
Få din familj journaler tillsammans samt information om eventuella mediciner du eller dina familjemedlemmar kan vara med. Förvara dessa med dig hela tiden om du behöver för att evakuera.

    
    Copyright © 2011 give2all.org