välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur du spårar en orkan på hemmaplan

Postad av : Charlotte Wannberg

Ofta under orkansäsongen, nyheter och media börjar täcker en orkan när det bara börjar som en våg bort av kusten. Orkanen Katrina började som en liten våg och utvecklades till en massiv kategori 5 orkan. Barn och vuxna kan lära sig mycket om vädermönster och lära sig om orkanen kommer i syfte att bättre skydda dig från en orkan genom att spåra orkan när den närmar
1.
Plocka upp en orkan karta i din lokala affär under orkansäsongen. Många butiker längs kusten bär orkan kartor som du kan använda för att spåra en Florida orkan eller tropisk våg. Om du inte kan hitta en karta i en lokal butik, prova att köpa en stor karta som innehåller Atlanten, Stilla havet och Gulf kusten där de flesta orkaner förekomma. Kartan ska visa Afrikas kust och öar som Kuba, och Västindien också.
2.
Mät avståndet av vågen, tropiska storm eller orkan på en karta genom att använda linjer för latitud och longitud. Latitude linjer på en karta går från öst till väst, och längdgrader går från norr till söder. Att spåra en orkan från början till slut, börja följa på vågbildning.
3.
Sätt kartan på en vägg eller ett stort bord. Använd små runda klistermärken eller nubb i olika färger för att spåra latitud och longitud från omgång till orkanen bildning och landföringen att framgångsrikt följa orkanen. Placera klistermärken eller nubb på varje plats som de är rapporterade.
4.
Följ media, väder kanal, eller online väder källa för att få uppdaterad platsinformation. National Hurricane Center uppdateringar orkan information var sjätte timme klockan 10 och 10 pm och 4:00 och 4 PM.
5.
Track orkan statistik och orkanen hastighet på kartan med en magisk markör, eller hålla reda på ett bord till den sida som har tid, vindhastighet och storm status för att fastställa kategori av orkanen. Kategorier gå från 1 till 5 och mäts med Saffir-Simpson skalan. Kategorier mäts i vindhastigheten med en katt 1 (från 74 till 95 mph), Cat 2 (96 till 110), Cat 3 (111-130), Cat 4 (131-155) och Cat 5 (155 och över).

    
    Copyright © 2011 give2all.org