välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur lugn och säker i en orkan

Postad av : Charlotte Wannberg

Uppleva en orkan kan vara skrämmande och farlig. Här är vad du gör om du råkar ut för en orkan
1.
FÖRBEREDA kraftiga vindar

Du har fått höra att orkanen kommer och sannolikt kommer att drabba ditt område. Om det finns tid, försök att installera orkan fönsterluckor genom att skära och utsläppande plywood på alla glasrutor i hela hemmet. Glas är den första att ge vika, så skydda dig så mycket som möjligt genom att skapa extra trä barriären.
2.
arbete från Utifrån-in

Titta runt din fastighet och bind ihop allt som kan blåsas bort lätt av vinden. Ta saker insidan av ditt hem om du inte kan säkra dem ordentligt utanför. Försök också att göra insidan av ditt hem så säkert som möjligt. Säker farliga föremål som knivar eller något vasst så att i händelse de får kastas runt de kommer inte skada någon.
3.
Fylla upp din tank

Make Kontrollera ditt fordon (s) har en full tank. Du kan behöva transport till utrymma ditt område och i händelse av en nödsituation, kan bensinstationer vara stängda eller inte fungerar.
4.
TÄNKA mat och förnödenheter

Fyll på lagret med hållbara livsmedel poster och överlevnad som ficklampor, bandage, första hjälpen. Tänk om alla de saker du skulle behöva om du var barrikaderade i ditt hem under en längre tid utan el. Också ha till hands vatten och viktiga läkemedel.
5.
LYSSNA

Lyssna på nyheterna ofta efter uppdateringar och meddelanden evakuering. Se till att du stannar inne i ditt hem och din familj borta från fönstren. I källaren eller lägre nivå av ditt hem är det säkraste stället att vara. Garderober, badrum eller små rum utan fönster är perfekta också.
6.
Om du inte är ditt hem under en Hurricane

Gör ditt bästa för att hålla sig borta från översvämning vatten och inte någonsin försöka ta sig över höga vattenstånd om till fots eller i bilen. Överge din bil om vattnet från översvämningarna komma in. Fly till ett säkert område så snart du kan.
7.
Slutligen stanna så lugn som du kan under en orkan. Andra kan bero på din planhet och lugn så förbli starkt och inte panik. Tänk positiva tankar och vet att stormen kommer att passera. Din överlevnad och andra beror på dig hålla sig lugn.

    
    Copyright © 2011 give2all.org