välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

orkan säkerhetsrutiner

Postad av : Magnus Ekblad

Orkansäsongen börjar i juni 1 och avslutas 30 november. Toppen av orkansäsongen är augusti och september. Orkaner kan vara dödligt styrkor, med kraftiga vindar, tornados och massiva översvämningar. Avancerad förberedelse och planering är nyckeln till att upprätthålla säkerheten under stormen. Om du bor i en orkan-utsatta området, det finns saker som du kan göra före, under och efter stormen för att behålla din komfort och säkerhet

Before the Storm

I början av orkansäsongen, kontrollera eller skapa ett kit katastrof leverans. Den bör innehålla en första hjälpen-kit, ficklampa, batterier, fulladdade extra batteri mobiltelefon, hållbar mat och tillräckligt med buteljerat vatten att dricka och koka i minst fem dagar. Den akuta kit bör även innehålla en batteri-run eller hand-vev radio, kontanter och en konservöppnare eller något redskap du kan behöva för matlagning. Placera dessa förnödenheter är i en vattentät behållare. Genom att förbereda ett kit i början av säsongen, undviker du rusningen på objekt precis före en storm träffar. Du bör också utveckla en familj plan för evakuering. Se till att alla i familjen känner till planen och vet hur man kontaktar räddningstjänsten. Glöm inte dina husdjur, har en plan och en leverans av mat till sällskapsdjur om du skulle behöva evakuera.
Under en orkan klocka, börja göra akut preparat. Trim döda grenar eller grenar som överhäng huset. Förvara extra vatten i karaffer. Styrelsen up fönster. Flytta alla värdesaker och foton till toppen av huset och placera dem i vattentäta behållare. Fyll bilens tank med gas i fall du behöver för att evakuera. Alla potentiella projektiler bör flyttas in i huset. Lyssna på radio eller TV att hålla dig informerad. Utrym om du gett order att göra det. Om du bor i en husbil, slips ner innan evakuera.

under stormen

Håll dig borta från allt glas och fönster. Se till att din nödutrustning är tillgängliga. Koppla ur alla apparater och stänga av vatten /gas om du behöver evakueras. Ta med sovsäck /kuddar och din försörjningskriser kit vid utrymning. Lyssna på radio och fatta välgrundade beslut om evakuering. Om inför snabbt stigande vatten, flytta till den högsta nivån av ditt hus och ropa på hjälp. Försök inte att köra igenom stillastående vatten. Bilar kan flyta på bara några inches vatten.

After the Storm

Om du har evakuerats under stormen, inte tillbaka förrän du har fått höra att det är säkert att göra det. Kontrollera om grannar och ringa efter hjälp om någon är skadad. Se upp för nedskjutna kraftledningar och rapportera dem. Kontrollera om gas och vatten läcker innan du stänga av dessa verktyg igen. Om du hem har blivit översvämmade, ventilera det genom att öppna fönster, använda en våt /torrdammsugare och blåser fans i hela huset. Detta kommer att hjälpa dig att undvika giftiga och mögel i ditt hem.

    
    Copyright © 2011 give2all.org