välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur du spårar orkaner

Postad av : Magnus Ekblad

Amatör väder watchers kan spåra orkaner tillsammans med experter. Information såsom havet temperaturer och observationer satellit är tillgänglig för allmänheten från samma källor som används av väder forskare. Tracking orkaner kan vara så enkelt eller avancerat som ditt intresse för ämnet

Du behöver:. . .
Grid karta över Atlanten och /eller Stilla havet


1

Lär dig de grundläggande ordförråd och definitioner. En orkan börjar som ett område med lågt tryck med speciella egenskaper, en så kallad tropisk våg. Villkoren måste vara precis rätt för den tropiska vågen att förvandlas till en tropisk depression. Nästa steg är tropisk storm, följt av orkanen status.
2.
Track med data från National Hurricane Center och andra webbplatser. National Hurricane Center samlar in information från satelliter och superdatorer. Det spårar diagram tillgängliga för nedladdning och utskrift.
3.
Leta efter tropiska vågor och tropiska depressioner. Placeringen av tropiska vågor och depressioner anges av longitud och latitud. Satellitbilder och kartor havet kommer också att visa områden av intresse.
4.
Titta några tropiska vågor. Inte alla tropiska våg blir en depression, storm eller orkan. Kom ihåg, har vinden cirkulationen vara helt rätt, och spåret av stormen måste vara över varmare hav för att ge energi.
5.
Ange longitud och latitud för stormen plats på spårning kartan. Det är intressant att läsa de olika prognoserna, trots att orkanen experterna inte är överens om hur man ska tolka data. Du kan använda olika färger på kartan för att representera de olika prognoser från olika källor.
6.
Läs om tidigare orkaner. Det finns många berättelser om hur stora orkaner utvecklas och flyttade genom vissa oceaner, och framgång prognosmakarna hade att göra förutsägelser.

Tips och varningar


  • Varje orkan spårning webbplats använder samma data som National Hurricane Center. Skillnaden ligger i tolkningen.
  • Läs igenom detaljerade analyser på flera spåra webbplatser. Du kommer snart att hitta några favorit analytiker och förstå vad de tittar på, så du kan titta på det också.
  • Köp din egen orkan mjukvara, där du kan ange storm platser på skärmen, producera spåra kartor och titta som ett riktigt proffs.
  • Följ alltid officiell vädervarningar. Tracking orkaner är en intressant hobby, men inte avfärda en expert bara för att du vet lite om ämnet.
    Previous:hur är vädret & klimat påverkas av hav?
    Next:nothing
    
    Copyright © 2011 give2all.org