välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad gör samverkar muskelsystemet med?

Postad av : Stefan Svensson

Kroppens komplicerade anatomiska system arbetar nära tillsammans för att stödja rörlighet, blodcirkulation, matsmältning och andra grundläggande krav i livet. Den muskulösa Systemet består av tre typer av muskler, alla med en separat funktion

Skelettmuskulatur

Skelettmuskulatur göra det möjligt för kroppen att röra sig. De interagerar med ligament, senor och ben som utgör skelettet. Skelettmuskulatur är också direkt involverade i att andas ut.

Muskuloskeletala systemet

uppgifter med muskler och skelett-system är så intimt sammankopplade att de ofta nämns av en enda term, det muskuloskeletala systemet. Detta system består av ben och leder och frivilligt eller tvärstrimmiga musklerna. De arbetar tillsammans för att skydda hjärnan och inre organ, kroppshållning, blodkroppsbildning och fett lagring.

Musklerna

musklerna göra upp viktiga inre organ, som urinblåsan, artärer och vener. De interagerar med matsmältningssystemet, Reproduktionsorgan och cirkulationssystemet. Glatta muskulaturen kontroll reglerar blodtryck och blodflöde.

Hjärtmuskeln

hjärtmuskeln är själva hjärtat, en ofrivillig muskel som interagerar med blodomloppet att leverera syre till alla kroppens vävnader.

frivilliga och ofrivilliga muskler

Skelettmuskulatur är under frivillig kontroll, vilket betyder att vi kan välja att flytta dem. Flyttning av glatta muskulaturen och hjärtmuskeln är ofrivilligt, under kontroll av det autonoma nervsystemet.

reglering av kroppstemperatur

muskelsystemet spelar också en viktig roll i balans, vilket är regleringen av kroppstemperaturen.

    Previous:nothing
    Next:fåglar och deras ungar i det vilda
    
    Copyright © 2011 give2all.org