välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vilka är de olika klimat regioner?

Postad av : Jeanette Morales

Klimat kan definieras som villkoren i atmosfären på en viss region. De faktorer som avgör vad ett klimat region som är dess väderförhållanden, årstider och dess latitud. Klimatet påverkar vilken typ och förekomst av växt-och djurliv i en region samt tillgången på vatten.

Climate regioner klassificeras ofta använder Koppen klimat klassificering. Kategorierna är indelade efter år och månadsgenomsnitt av nederbörd och temperatur.

Tropiska

tropiskt fuktigt klimat regioner är föremål för en hel del regn och höga temperaturer. Områden i den tropiska fuktiga regionen inkluderar Amazonas och de afrikanska regnskogar. Enligt Center for Educational Technologies, de tropiska skogarna har den största biologiska mångfalden i alla regioner, inklusive över 15 miljoner växt-och djurarter.

Det tropiska klimatet regionen också omfattar de torra savannen regioner i Afrika och Syd Amerika. Regn bara under sommaren med mycket torra förhållanden under vintern. Dessa områden av världen har gräs och glest isär områden av buskar och träd som dominerande växtlighet.

Fuktig Subtropical Mid-Latitude klimat

Den mellersta latituderna är tempererade områden med kalla vintrar och varm, fuktig somrar. Detta KLIMATBÄLTE täcker delar av USA, Asien och Europa. Vintrarna är svala och fuktiga, och somrarna ofta producera konvektiva åska.

Sub regioner i mellersta latitud klimat regionen Medelhavet, marina och fuktigt subtropiskt mitt-latitud regioner klimat. Enligt National Oceanic and Atmospheric Administration, marin västkusten klimat finns endast längs den västra kusten i mellersta latitud kontinenter där vindarna blåser från hav till land.

Dry

Det torra klimatet regioner upptar nästan 30 procent av jordens landyta. Enligt Fysisk Geography. net är detta land dessutom uppdelad i öken och stäpp områden klimat.

ökenregionen är mycket torra och har varma dagar och svala nätter. Enligt universitetet i Richmond, temperaturen i ökenregionerna kan vara över 100 grader Fahrenheit under dagen och släppa frost på natten.

halvtorra tropiska stäppen regioner är övergångszoner mellan öken och tropiska fuktiga regioner klimat. Enligt University of Wisconsin i Stevens Point, dessa områden är kallare än öken regionen och har mer nederbörd under vintern. Vegetationen är väl anpassad till den torra somrar och vintrar fuktigare.

Polar

polarklimat regionerna är extremt kalla och torra. Den norra polarområdet inkluderar polarisen och polära tundra klimatzoner. Den polära tundran är en torr, kall region med hårda, långa vintrar och korta, torra somrar. Den dominerande vegetationen former är tuffa gräs och lavar. Tundran stöder djurliv som är i stånd att uthärda kalla vintrar som fjällräv, björn och caribou. Dessa djur är ofta flyttfåglar, flyttar från vinterns kyla till varmare områden i söder.

Polarområdet istäcket är extremt kallt och torrt med mycket lite nederbörd. Vintrarna är långa och mörka på grund av jordens lutning bort från solen under vintermånaderna. Under den korta sommaren polära solen alltid över horisonten, eftersom polen är vänd mot solen under sommaren. Enligt Fysisk Geography. net, är 90 procent av solen reflekteras tillbaka av is under polära sommaren, att hålla temperaturen låg.

    Previous:nothing
    Next:tundra klimat fakta
    
    Copyright © 2011 give2all.org