välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

barometertryck vs vindhastighet av en orkan

Postad av : Jan-Olof Stoor

Orkaner är mäktiga stormar. De springer som motorer, produktion av värme från varmt havsvatten. Den svagaste orkaner kan generera vindar på upp till 95 miles per timme och den starkaste orkanerna kan vara katastrofala. Kännetecknande för en stark orkan är en låg lufttryck

Fakta

barometertryck mäter lufttrycket, vilket är vikten. av kolonnen av luft direkt ovanför en given punkt. Lågt lufttryck ger varm luft som har låg densitet och slutligen starkare vindar.

Betydelse

Som tropiska cykloner, producerar de starka åskväder som orsakar lufttrycket faller till ytan av stormar. Varm, fuktig luft från havet yta rör sig i takt med att trycket sjunker. Som fukt kondenserar, foder det åska och resulterar i ännu lägre marktryck och kraftigare vindar

Typer

Tropiska cykloner delas in i fyra kategorier:. Tropisk störning, tropisk depression, tropisk storm och orkan. Orkaner är ytterligare delas in i fem kategorier beroende på Saffir-Simpson skalan. Varje kategori av orkan motsvarar en specifik vind och barometertryck sortiment.

Funktioner

Den svagaste orkan är en kategori en orkan med vindar på mellan 74 till 95 miles per timme och ett lufttryck större än 980 mb. Den starkaste kategorin orkaner är en fem på Saffir-Simpson skalan med vindar på mer än 155 miles per timme och en barometertrycket mindre än 920 mb.

Behandling

För att barometertrycket faller i centrum av stormen, måste det vara klart någon luftmassa. För att åstadkomma detta, vind följer spridningen av systemet i den övre atmosfären.

    Previous:nothing
    Next:hur man rengör en tank havet apa
    
    Copyright © 2011 give2all.org