välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur bearbeta eteriska oljor

Postad av : Camilla Näslund

A är fortfarande en vanlig metod för behandling eteriska oljor, men stillbilder är dyra och inte alla har tillgång till dem eller material att bygga en. Det är möjligt att utvinna eteriska oljor på annat sätt, vilket också beror på vilka typer av växter du arbetar med. Om du ville att extrahera oljan ur bark, till exempel, skulle du behöva en ännu eftersom bark är fast och behöver extrem hetta och tryck för att ge sina oljor. "Maceration" tar längre tid, men är mycket lättare att göra i ditt eget hem med rätt växtmaterial.

Du behöver:
växtmaterial
. Glasburkar.
Kokosolja.
Spisen.
Vatten.
Kokkärl.


1.
Plocka eller köpa några färska blommor eller blad av växten som du vill extrahera eteriska oljor från. Lavendel, ros, eller lila blommor skulle vara ett bra val, eftersom de alla har en stark doft och hålla en massa olja i deras blommor.
2.
Något blåmärke blommorna med fingrarna som du placerar dem i en glasburk. Glasburken måste tåla hög värme och måste ha en tät försegling. Fyll burken nästan hela vägen till toppen med blommor, och sakta lägga kokosolja så att alla blommorna täcks. Täta burken ordentligt.
3.
Placera glasburken i mitten av en kastrull och fyll kannan med vatten så att det kommer upp till halsen av burken. Inte helt doppas i burken eller sätta vattnet ovanför tätningen av burken. Ställ grytan på spisen toppen och slår brännaren på låg-medelvärme. Låt vattnet sjuda i ca 5 timmar eller mer.
4.
Ta bort kokkärlet från värmen och låta den svalna helt. När vattnet och burken är cool, ta bort burken från kastrull, skruva av locket och sila oljan genom ett kaffefilter eller ett par lager av gasväv i en annan glasburk eller flaska med ett sigill.

Tips och varningar


  • Förvara din eterisk olja på en sval mörk plats.
  • Du kan använda denna olja som massageolja och späd den vidare med din favorit transportör olja , eller använda den för att göra rökelse.
  • Håll eteriska oljor i direkt solljus och utom räckhåll för barn.
  • Testa din eterisk olja på en liten bit hud för att se till att det inte kommer att irritera huden.
  • Använd inte kanel eterisk olja eller bergamottolja eterisk olja direkt på huden.
    
    Copyright © 2011 give2all.org