välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

färgglada delar av en blomma

Postad av : Jeanette Morales

Den färgglada delar av en blomma brukar innefatta både kvinnor (pistillen) och män (ståndare) delar, liksom kronbladen och ibland foderblad, de bladlika strukturer som omger och skyddar den reproduktiva delen av blomman.

Kronblad

kronbladen är de färgstarka löv som skyddar manliga och kvinnliga organ av blomman, samt definiera form, storlek och färg på blomman .

ståndare, den manliga delen

Ståndare är en serie stjälkar som gör och släpper pollen. Dessa manliga medlemmar brukar antalet minst tre och ofta förekommer i samma blomma som pistillen. De omger pistillen.

Pistill, den kvinnliga delen

pistillen är det allra mest centrala stjälk av blomman som tar emot pollen. Denna blomma del är formad som en vas och är ofta full av färg.

Foderblad

foderblad är grenvarvet av löv som ligger precis utanför kronbladen produkt blomman och blomknopp från elementen. Ofta foderblad innehåller klorofyll, är gröna och är nästan identiska till andra bladen. Men i många fall foderbladen är identiska i utseende med färgglada kronbladen.

Frukt

Frukten formulär från ett framgångsrikt befruktat blomma, där pollen framgångsrikt in i pistillen och en köttig frukt, med en färgglad hud (överhud), omger en kärna som innehåller allt från en till många frön. Dessa frukter, som i fallet med ett körsbär, äpple eller persimon, kan vara ganska många och färgstarka.

    Previous:nothing
    Next:information om svälja-tailed kolibri
    
    Copyright © 2011 give2all.org