välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man tecknar den atomära strukturen i atomer

Postad av : Jonathan Nyberg

Ritning atomära struktur kräver endast en enkel förståelse av komponenterna i atomära struktur. Om du förstår hur protoner och elektroner relaterar till varandra samt hur neutroner stöd bestående atomvikt, resten kakan

Du behöver:. .
Penna
Papper.
Periodiska (tillval för referens).

Rita atomära struktur


1.
Rita en cirkel på sidan. Vid tillämpningen av denna artikel kommer vi använda kol som ett exempel. Processen är densamma oavsett du ritar, dock. Skriv ett brev "C" i mitten av cirkeln som en anteckning som du arbetar med kol.
2.
Bestäm hur många protoner och elektroner du behöver för att rita. Mängden elektroner i en atom är knutet till mängden protoner. Men många protoner du har, det är hur många elektroner du behöver. För att bestämma antalet protoner, du ser bara på atomnumret. Atomnumret för kol är 6, så du behöver 6 protoner, och i sin tur 6 elektroner.
3.
Rita din elektronkanon ringar. Cirkeln med "C" är en representant kärna, så nu måste du ange elektronens orbitaler. Antalet ringsignaler du behöver är att bunden till antalet elektroner du har. Carbon har 6 elektroner. Eftersom varje ring har ett maximalt antal elektroner som kan beskrivas, måste du göra en del matte. Den första ringen kan ha högst 2 elektroner, den andra ringen högst 8, den tredje ring högst 18 mm Carbon har 6 elektroner, så du måste dra två koncentriska ringar.

4.
Rita din elektroner. Du kan göra detta ett par olika sätt. Vissa människor bara ritar cirklar på ringarna och fylla dem i. I så fall skulle du dra 2 på den första ringen och 4 på den andra ringen. Du kan även ange elektroner genom att rita X's. Det bästa sättet att dra elektroner är att dra dem som cirklar med minustecken inuti. Detta tyder inte bara att de är elektroner, men hjälper till att påminna betraktaren att elektroner innehåller en negativ laddning.
5.
Rita din protoner och neutroner. Radera "C" i mittcirkeln, och rita i din protoner. Eftersom protoner är samma som den mängd elektroner, drar du bara 6 protoner. Att ange de är protoner, dra dem som cirklar med plustecken finns inuti behållaren. Neutroner är helt enkelt lika med atommassan minus antalet protoner. Återigen, måste du göra några snabba matte. Den atomära massan kol är 12 och du har 6 protoner. Det innebär att du måste rita 6 neutroner i din kärna. Ge dem inte en indikation på laddning, som neutroner i neutral laddning.
6.
Label diagrammet om du vill. Det bör vara klart från ritningen vilket element är att uppgifterna, men det kan aldrig skada att förtydliga.

Tips och varningar


  • Använd blyerts först, om du göra ett misstag.
  • ditt beräkningar innan du gör din ritning. Det är lättare att rita diagram När du vet exakt hur många av allt man måste ha ner.
  • Dubbelkolla din matte, särskilt på de delar med större atomnummer. En felplacerad eller glömda, elektronen och hela diagrammet är värdelös.
    
    Copyright © 2011 give2all.org