välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

BÄRFIS information

Postad av : Annika Hultén

Stinka buggar, som ibland kallas skölden buggar, är i vetenskaplig ordning Hemiptera och i familjen Pentatomidae. Det finns 221 arter av stanken buggar i Nordamerika. Bland de olika arterna, den vuxna storlek varierar från 5 till 18 millimeter. Medan vissa stinker buggar anses nyttiga insekter på grund av skadedjur de konsumerar, andra stinker buggar anses skadedjur grund av de skador de gör med grödor. Det mest utmärkande kvalitet stinka buggar är lukten de släpper ut, även om de inte är de enda fel att släppa en sådan lukt i självförsvar.

Utseende

Vuxen stank buggar är breda och har fyra vingar. De är ovalt och har en stor SKÖLD, en platta som trekantiga är nära fronten på toppen av sina kroppar. De flesta är gröna eller bruna till färgen, men det finns arter som är markerade i ljusa orange och gula. Stink buggar har också en tydlig näbb som är viktig för det sätt på vilket de konsumerar mat.

Mat

De flesta typer av stanken buggar äter växter, men några är rovdjur mindre insekter. De växtätande stank bugs in näbben i växter och extrahera juice. Vitkål, gröna bönor och andra grödor grönsaker är bland deras favoriträtter. Underprissättning stinker buggar in näbben i larver och andra typer av insekter och vätskor rinna av från sina offer. Forskare och lantbrukare använder vissa typer av rovdjur stank buggar som skadedjursbekämpning.

Range /Habitat

Stink buggar finns i rikliga mängder i hela östra USA, från söder till New England, och i mindre mängd, i stora delar av resten av Nordamerika. De är oftast förekommer i fält, gårdar och trädgårdar, men sällan ta sig inomhus. De är aktiva från vår till höst, och tillbringa vintern tunnelbanan eller under löv.

Reproduktion

Den kvinnliga BÄRFIS lägger ägg i klorna på 20 till 30 tunnformad ägg. Äggen läggs på undersidan av bladen. Hos många arter, vakter modern bugg sina ägg tills de kläcks. Wingless nymfer fram ur ägg. De går igenom fyra molts innan den når vuxen utvecklingsstadium. Den vuxna kvinnliga framträder från viloläge transporterar ägg och finna en lämplig plats att lägga dem.

Stink

BÄRFIS fått sitt namn från den lukt som den avger när den är störd eller rädd. Den lukt som avges från bröst körtlar på Bug's sida, är en egen försvarsmekanism och används för att avskräcka rovdjur. Den vätska som utelämnas också smakar illa och kan orsaka fåglar, spindlar, insekter lönnmördare och andra rovdjur för att släppa fel om de håller på att konsumera den.

    
    Copyright © 2011 give2all.org