välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fyra typer av fossil

Postad av : Valon Istrefi

Fossil är härdade rester av växter och djur som levde för tusentals år sedan. Hela djurs och växters kan fossiliserade. Andra gånger kan du bara se ett spår eller andra intryck. Många olika fossil är i jorden runt omkring oss, men de flesta kan delas in i fyra kategorier

Mold Fossiler

Mold fossiler. bildas när en växt eller ett djur hamnar i mjuk lera eller lera. Leran stelnar runt objektet och lämnar en form när objektet upplöses.

Cast Fossiler

En gjuten fossila görs när mineraler, lera eller lera fyller i en form fossil. Ämnet härdar och bildar en perfekt avgjutning av den ursprungliga ben, blad eller skal.

välbevarande fossil Ibland mjukvävnad bevaras i tusentals år. Detta är en bevarad fossil och är vanligare i Arktis eller högt upp på bergstoppar som är snöig och frusen året runt.

Petrified Fossiler Mineraler sätts in, mjuk, porös vävnad sedan hårdna. Dinosaur ben och förstenade trä förstenad kvar, inga vävnad kvar, bara stenhårda mineraler.

Fun Fakta

Insekter bevarade i bärnsten är faktiskt mögel fossil. De är inte förstenad, som bärnsten är rock härdat SAP, inte ett mineral.

    Previous:nothing
    Next:levitation definition
    
    Copyright © 2011 give2all.org