välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

levitation definition

Postad av : Magnus Ekblad

Levitation är ett av många psykiska händelser som har ifrågasatts i fråga om dess giltighet. Det är klassat som paranormala fenomen där översinnliga förmågor deltar. Konton för enskilda att utföra denna handling har registrerats sedan början av det första århundradet. Ny utveckling i dagens fysik kan ge en vetenskaplig grund för detta fenomen

Du behöver:. .
Tabeller Sannolikhetsfördelning (valfritt)

Identification

Levitation är handling att skjuta en människa eller ett föremål i luften utan att använda någon form av fysiskt stöd. Individer som har rapporterats uppträda detta konststycke observerades ha förblivit avbröts allt från några minuter till flera timmar. Förekomsten tros ske under både spontan och behärskad instanser. Tidigare redovisning levitation inträffat inom sammanhang av trancer, mediumskap, mystisk hänförelse, demonisk besittning och shamanism. Den misstro som omger detta fenomen centrum kring sin släta trotsa etablerade tyngdlagen.

Telekinesi

Telekinesi är en form av paranormala fenomen där en persons sinne utövar kontroll över ärendet. Innebörden av ordet kommer från det grekiska språket där "psyke" betyder andetag, själen, eller livet, och "kinein" betyder att flytta. Kontroll kan komma i form av rörliga föremål, böja föremål eller gör dem levitera. Som med de flesta former av psykisk aktivitet, är giltigheten av dessa händelser ofta ifrågasatt eller motbevisas helt. När det gäller levitation, är perioder av intensiv koncentration eller ett transliknande tillstånd genomgått innan den faktiska handlingen att levitera.

Historisk-konton

Historisk redovisning av levitation inkludera individer från olika religiösa trosinriktningar, liksom som är inblandade i det ockulta. Ett konto i synnerhet spelades in av en artonhundratalsaktig domare vid namn Louis Jacolliot 1884. Jacolliot poster som reser genom Indien med en fakir, eller helig man, som utfört en handling av meditation. En annan mer detaljerad redovisning spelades in av heliga Teresa av Avila som rapporterade upplever fenomen vid upprepade tillfällen. En annan nunna inom samma ordning, som heter syster Anne, registreras som ett vittne för dessa händelser.

Casimir Effect

Vetenskaplig motivering för fenomenet levitation har hänvisats till i utvecklingen av kvantfysik. Den Casimer effekt introducerades 1948 av två holländska fysiker som heter Hendrik BG Casimir och Dirk Polder som en egenskap i kvantmekanik. Casimir och Polder genomförde ett experiment med hjälp av ett stort vakuum som innehöll två icke-laddade metallplattor. När de två plåtarna skjuts ihop, började de områden på utsidan av plattan för att driva de två plattorna närmare varandra. I själva verket flyttade plattorna utan någon yttre kraft tillämpas. De effekter som observerats i detta experiment har vidareutvecklats i 2007 av Dr. Ulf Leonhardt och Thomas Philbin, från University of St Andrews i Skottland. Forskarna söker nu att använda sig av detta fenomen inom områdena mikro-och nanoteknologi.

Zero-Point Effect

Casimir effekten beskriver de principer som ligger bakom teorin om vakuum energi i kvantfysiken. Vakuumsystem beskrivs som innehåller tomrum. Denna aspekt av "tomrummet" kallas nollpunkts effekt. Nollpunkts effekt representerar den lägsta möjliga grad av energi som går att i ett system. Den Casimir effekten är resultatet av den minimala mängder energi som finns i de partiklar som upptar detta utrymme. Skillnaden i tryck mellan utrymmet utanför plattorna och utrymmet inuti plattorna resulterar i en levitation fenomen.

    Previous:nothing
    Next:energi nivåer i det periodiska systemet
    
    Copyright © 2011 give2all.org