välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

10 fakta om flamingon

Postad av : Annika Hultén

Du behöver:
tabeller Sannolikhetsfördelning (valfritt)

Flamingos, med sina färgglada fjädrar, stick-liknande ben och flexibel hals, är några av de mest kända djuren på jorden. . Flamingos har inspirerat böcker, dikter, sånger, leksaker och kläder nyhet, och lånat sitt namn till diverse nattklubbar, hotell och kasinon. Även plast flamingon trädgårdsprydnader har förtjänat en permanent plats i populärkulturens historia. Real flamingos, dock är fantastiska varelser. Otroligt sociala fåglar, de lever i stora flockar som ofta skryter tusentals medlemmar. De bebor oftast grunda sjöar och laguner i ödsliga, ogästvänliga områden i Nordamerika, Sydamerika, Centralamerika, Asien, Afrika och Europa.

Fem arter

Forskare har delat flamingos i fem olika arter. Den större flamingon är den största av alla flamingos, oftast stående över 50 inches tall. Den mindre flamingon är den minsta i gänget, stående på en jämförelsevis diminutiva 31 inches. Stående någonstans i mitten är de chilenska flamingos, James "flamingon och Andinska Flamingo.

Pink Power

De ljusa rosa eller rödaktig färg av Flamingos fjädrar, ben och ansikte är ett direkt resultat av vad den äter. Enligt Seaworld består flamingor kost huvudsakligen av alger, kiselalger, frön, kräftdjur och blötdjur, som alla är mycket höga rosa producerar alfa-och beta caratenoid pigment.

Alla tillsammans nu

Flamingos delta i ritualiserade visar att när de utförs av stora flockar, påminner om en 1940-talets musikaliska film. "Marching" är när flocken går som en i en enda riktning, sedan snabbt varv i en annan riktning. I "vinge hälsning," den flamingor visa upp sina färger med sned svansar och utsträckta halsar och "head flaggning" är en rytmisk sida till sida huvudet sväng

Making Sense

Flamingos är utrustade med mycket goda syn och hörsel. De har också en utmärkt känsla för beröring, huvudsakligen belägna i den taktila organ på deras tungor, som ger dem möjlighet att framgångsrikt foder för mat. Deras sinnen smak och lukt är dock dålig.

Bird Talk

Flamingos, enligt Sea World, är bullriga fåglar. De beror på högt läten för att upprätthålla flock enhet samt för att kommunicera med sina ungar och varandra. Flamingo läten inkluderar grymtande, morrande och tutande.

Vanity Ditt namn är Flamingo

Flamingos spendera 15 till 30 procent av varje dag putsning. Enligt The Jungle Store, men de använder sina stora räkningar till slät och ren sina fjädrar med olja drog från en körtel som ligger nära deras svansar. Förutom att hålla flamingos söker härliga, putsar även regnkläder deras fjädrar.

Ett försprång

Det kan se osäker för människor, men flamingos är mest bekväm stående på ett ben. Det är, enligt San Diego Zoo, Flamingo favorit viloläge. Eftersom kroppen värme skulle tendera att fly ner sina långa ben, drar ett ben nära hjälper flamingos att spara energi och hålla värmen.

Dinner Time

Både manliga och kvinnliga flamingos delta i utfodring ungar. Enligt The Wild Ones, föräldern fåglarna matar sina ungar "Crop mjölk", en mörkröd, med hög fetthalt, hög-protein vätska som utsöndras från övre Matsmältningskanaler.

Klart starta

För att bli luftburna, är det nödvändigt för flamingor att få en flygande start. Väl i flykt, följer de varandra nära, flaxa med vingarna kontinuerligt och med farter upp till 37 miles per timme.

Flamingo lagunen

San Diego Zoo har inrymt flamingos sedan 1932. Som "inofficiella ambassadörer", de bor i Flamingo lagunen på zoo entrén, där besökare kan observera dem häckning, putsning, utfodring, höja kycklingar och visade sina ritualer i fint sätt.

    Previous:nothing
    Next:sammanfattning saturn fakta
    
    Copyright © 2011 give2all.org