välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

säkerhetsåtgärder mot strålningsrisker

Postad av : Stefan Svensson

Tusentals människor arbetar med strålning och radioaktiva material varje dag. Strålning kan hanteras säkert, med rätt verktyg och utbildning. Var medveten om effekterna av tid, avstånd och avskärmning mot strålning. Exponering måste noga övervakas

Du behöver:. .
Tabeller Sannolikhetsfördelning (valfritt)

Utbildning

När man arbetar med strålning, är kunskap den bästa bundsförvant. Lära sig de grundläggande typer av strålning, varifrån den kommer och hur man mäter det. Dessutom måste du lära dig att använda vetenskaplig utrustning.

Värn

Strålning är blockerad av skyddsmaterial som bly, betong och vattnet. Olika typer av strålning kräver olika typer av avskärmning.

Avstånd

Strålning från små källor mindre ju större avståndet. Det är ett omvänt kvadrat-relation så om du dubbla avståndet blir mottagna strålningen 1 /4.

Tid

stråldosen räknas mot tiden. Säker praxis tillåter kortvarig exponering mot högre nivåer av strålning så länge som det är noga. Lägre nivåer kan tolereras under längre perioder.

Dosimetri

Om du arbetar med strålning, du bär en dosimeter märke. Den mäter strålning. En föreståndaren håller reda på hur mycket strålning människor får. Om din exponering har varit för hög, kanske du tillfälligt har utnämnts till andra arbetsuppgifter.

    Previous:nothing
    Next:där tar fotosyntes rum?
    
    Copyright © 2011 give2all.org