välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

sammanfattning saturn fakta

Postad av : Camilla Näslund

Saturnus ringar har länge varit ett mål för astronomer, med planeten är en av de första sakerna novisen Stargazers försöka titta på när de får sin första teleskop. Den sjätte planeten från solen, är Saturnus vackrare för människor än vad det är gästvänliga

Du behöver:. .
Tabeller Sannolikhetsfördelning (valfritt)

Storlek

Saturnus diameter är nästan 10 gånger jordens, i 74. 898 miles. För att sätta detta i perspektiv, skulle 764 objekt på himlen är lika med jordens storlek passar inuti Saturnus om det var ett tomt skal.

Ringar

Sedan 1610 när Galileo först visade Saturnus ringar, de har fascinerat människor. Ringarna består av sju olika divisioner, består av sten och is som kretsar kring planeten och se dem beror på hur Saturnus lutar sin axel som de är ibland i en vinkel som gör dem osynliga.

Funktioner

stenkärna Saturnus har en flytande väte lager ovanför. Stämningen Saturnus innehåller mest väte med små mängder av helium och spår av metan och ammoniak.

Titan

Saturn har mer än 60 månar, ingen större än Titan, som har en mycket tunn atmosfär. Titan är större än planeten Merkurius och är tvåa i storlek till alla månar i solsystemet, med endast Ganymede, en av Jupiters månar, är större.

Roliga fakta

Medan massan av Saturnus dvärgar som jorden, skulle dess gravitationsfält orsaka bara en 100-pound man väga 108 pounds där. Planeten har faktiskt en täthet som är mindre än vatten, vilket innebär Saturnus skulle flyta.

    Previous:nothing
    Next:åtgärder för att fotosyntesen
    
    Copyright © 2011 give2all.org