välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

om Garmin GPS

Postad av : Camilla Näslund

I maj 2000 gjorde president Bill Clinton beslutet att ge GPS-teknik till icke-militära användare. Före sitt beslut hade regeringen avsiktligt ned GPS-satellitsignaler, vilket gör civila användningen av tekniken opraktiskt. Noggrannhet av GPS-enheter gick från att kunna lokalisera en fotbollsplan från bilen, till att kunna peka en krona i mitten av samma område

Historia

Den första använder för kommersiella GPS var för flygplan och marina applikationer. Garmin skapat ett komplett sortiment av GPS-enheter för konsumentmarknaden, och miljontals människor runt om i världen dragit nytta av tekniken. Även Garmin som ett företag hade funnits sedan 1980, orsakade Clintons beslut en explosion i efterfrågan på enheter som använder GPS-teknik.

Funktion

Alla GPS-enheter använder 24 satelliter som stråle radiosignaler till jordens yta. En GPS-enheten tar emot signaler och sätter fingret på var användaren befinner sig genom en serie av matematiska triangulations. Platsen identifieras på enhetens interna karta. Kartor kan variera beroende på tillämpning. Till exempel innehåller en GPS-enhet avsedd för automatisk användning gata och landsväg kartor. Produkter som är avsedda för marint bruk har sjökort lastas.

Funktioner

Garmin GPS-enheter serverar en mängd olika applikationer. GPS-enheter i bilar och lastbilar tar manövrera igenom även den mest trafikerade av gator och vägar på ett kick. Marina tillämpningar gör det möjligt att navigera sjöar, floder och hav kust utan incidenter. Vandrare, jägare och andra friluftsentusiaster kan finna sin väg om skog och mark.

Varning

Även om GPS-tekniken verkar vara en modern underverk måste användaren använda den med omsorg och visdom. Det har funnits fall där förare har följt GPS riktningar rätt till sjöar eller på vägar som är stängda på grund av byggandet. GPS-enheten på instrumentbrädan i en bil ska användas som vägledning. Föraren är fortfarande ansvara för styrning av fordonet.

Potentiella

Framtiden för användning av Garmin GPS-teknik ser bra ut. Ansökningar om smarta telefoner kan nya friluftsliv möjligheter. Geocaching och GPS-spel växer i popularitet. Program som hjälper golfare förbättra sitt spel finns nu tillgängliga. Löpare och joggare kan spåra sin träning. Visst är GPS-teknik växer och Garmin visar vägen.

    Previous:nothing
    Next:fotosyntes respiration
    
    Copyright © 2011 give2all.org