välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

växter som lever i havet livsmiljö

Postad av : Camilla Näslund

Det finns tusentals arter av växter som lever i havet. Ocean växter påverkas av temperatur, salthalt, näringsämnen och solljus tillgängliga för dem. Dessa växter är nödvändiga i havet livsmiljö till ordentligt syresätta vattnet

Du behöver:.
Sannolikhetsfördelning tabeller (valfritt)

Typer

Det finns två huvudsakliga typer. av växter som lever i havet. Den första typen omfattar växter som svävar fritt i vattnet. Den andra typen omfattar växter som är rotade på havsbotten eller stenar.

Läge

Rotade ocean anläggningar finns i grunt vatten, eftersom de behöver solljus för att överleva. Därför är rotade växter i närheten av stränder och i tidvatten pooler. Gratis flytande växter kan hittas flytande vid eller nära ytan av hela havet.

Fytoplankton

Fytoplankton är den mest förekommande växt som finns i havet. Växtplankton är encelliga växt som innehåller kiselalger. De är fritt flytande växter som lever på ytan av vattnet. De finns oftast i kallare vatten där näringsämnen stora tack vare uppvällning.

Kelp

Kelp är en ocean växt som ligger nära strandlinjen där det håller i stenar med rötter kallas hålla fastan. Kelp kan växa extremt långa, resterande upprätt med gas blåsor som är knutna till löv.

Seaweed

Tång bor i tidvattenszonen av haven. Tång har sina rötter och kan vanligtvis hittas i vatten upp till 40 meter djupt, men kan finnas djupare i klart vatten. Vi använder tång som livsmedel och i produkter som krämer, tvålar och tandkräm.

    Previous:nothing
    Next:fyra typer av fossil
    
    Copyright © 2011 give2all.org