välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur berätta om en skunk har rabies

Postad av : Ulf Friberg

Skunkar är ökända för att lukten av spray de producerar för att avvärja fara. Men så obehaglig som deras lukt kan, är det bättre att något annat som skunkar har förmågan att överföra: rabies. Bredvid tvättbjörnar, skunkar är den näst största transportör av rabies hos nordamerikanska däggdjur. I Nebraska, till exempel under 2006 omkring 44 procent av alla positiva resultat för rabies bland de testade djuren skunkar. Fakta som dessa gör det av avgörande betydelse för människor att inse vilka tecken att leta efter i en rabiessmittad skunk.
1.
En typisk frisk skunk inte tillåter dig att närma sig den. Skunkar är förtjusta i sopor, skalbagge larver och larver att anpassa dem till din gård på natten för att leta efter en måltid i papperskorgen och i stubbar och stockar på din egendom. Dock kommer en skunk köra på säkerhet när de konfronteras. En skunk med rabies kan förlora sin rädsla för människor och uppvisar aggressivt beteende.
2.
En skunk du se i dagsljus har potential att vara rabiata. Skunkar är nattdjur, vågar ut efter mörkrets inbrott för att söka föda. Under dagen sover de i sina kulor. En skunk gå omkring i fullt dagsljus är en onaturlig syn och förmodligen ett tecken på att djuret har sjukdomen.
3.
Leta efter tecken på ataxi i en skunk för att avgöra om den har rabies. Detta medicinska termen innebär att skunk har förlorat kontrollen av frivilliga rörelser som förmågan att gå på ett samordnat sätt. Håll utkik efter dreglande och överskott av saliv, som är ett resultat av halsen och tuggar muskler genomgår förlamning från rabiesvirus.
4.
Watch för aggressivt beteende från en skunk. Skunkar kommer aktivt söker upp och försöker attackera kattungar och valpar i vissa fall när som lider av rabies, enligt "Merck Veterinary Manual" hemsida. Biologer använder begreppet "rasande rabies" till en skunk som har uppenbara aggressiva tendenser mot andra djur och människor.
5.
Notera eventuella udda beteende i en skunk som du kan se, till exempel Det svälja saker som stenar eller pinnar. Detta symptom är något som alla djur, skunkar ingår, kan uppvisa som rabies fortskrider.

Tips och varningar


  • Rabies kan ligga vilande i en skunk i veckor och månader. Det är aldrig en bra idé att försöka göra ett husdjur av en baby skunk eftersom det kan ha sjukdomen utan att du vet om det.
  • Närma dig aldrig en skunk som du misstänker kan ha rabies, och varna barn för att alltid undvika vilda djur de kan stöta på.
    Previous:nothing
    Next:hur man gör hemmagjorda potpurri
    
    Copyright © 2011 give2all.org