välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Varför en termosäkring kort ut?

Postad av : Jonathan Nyberg

En säkring är en elektrisk komponent som används i en strömkrets av säkerhetsskäl. En säkring öppnas kretsen, eller hindrar flödet av elektrisk ström, när förutsättningar finns som kommer att orsaka driften av kretsen vara farliga

Många typer av säkringar används i elektriska kretsar. De flesta av dessa säkringar kommer att öppna kretsen när en viss elektrisk ström tröskelvärdet nås eller överskrids. Begärde dock en viss typ av säkring, en termisk säkring, kommer att öppna en krets när säkringen når en viss temperatur, oberoende av elektrisk spänning eller ström.

Hur fungerar en termosäkring fungerar?

en termosäkring kommer att tillåta flödet av elektrisk ström för att fortsätta om säkringen ligger under en viss temperatur tröskel. När den termiska säkringen är utsatt för den högsta rankade temperatur den kan hantera (också känt som TF), kommer den termiska säkringen orsaka en öppen krets, stänga av elektriska kretsen.

en termosäkring som ständigt utsätts för temperaturer som ligger nära den högsta betyg kan förtid orsaka en öppen krets, även om den termiska säkringen inte har exponerats för den högsta rankade temperatur. För att hålla en termosäkring från att öppna en krets i förtid, är termosäkringar utformade med en maximal kontinuerlig driftstemperatur (också känt som Th).

En termosäkring, när de utsätts för extrema temperaturer (noteras som Tm) kan bli i stånd att leda elektrisk ström. I detta fall kommer säkringen vara i en "kortslutning" skick.

Vad orsakar en termosäkring till Open Circuit?

Använda exempel på en termisk säkring som har ett Tf värde på 50 grader C, en Th på 40 grader C, och en TM på 200 grader C, kan vi fastställa att om den termiska säkringen används i en elektrisk krets, kommer säkringen att elektrisk ström att flyta genom säkringen om den förvaras vid 40 grader C eller mindre.

Den termiska säkringen kan vara tillåtet att utsättas för korta fluktuationer i temperatur som inte överstiger 50 grader C och ändå fortsätta att fungera. Eftersom den termiska säkringen är dimensionerad för kontinuerlig drift vid 40 grader C eller lägre, kommer överskrider denna temperatur orsaka för tidigt bortfall av säkringen.

Termosäkringar och kortslutningar

Om en termosäkring utsätts för extrema temperaturer (t. ex. 200 grader C, med hjälp provet säkringen ovan) kan isoleringsmaterial som skiljer de elektriska kontakterna bryts ned. Denna fördelning skulle göra det möjligt elektriskt ledande material i säkringen att göra en anslutning och skulle göra det möjligt att säkringen kan leda elektricitet. Den elektriska anslutningen att den skadade säkringen gör kallas kortslutning. />
En kortslutning kommer att tillåta den elektriska kretsen att den termiska säkringen tidigare hade öppnat (frånkopplad) läggas ned (ansluten) igen. Eftersom den skadade säkringen är överhettad, kan detta orsaka en farlig villkor för elektrisk krets, såsom risken för brand.

Därför, när en termosäkring orsakar en öppen krets, är det bäst att se vad orsakade överhettning innan du låter krets för att driva igen.

    Previous:nothing
    Next:gaser som används i neonskyltar
    
    Copyright © 2011 give2all.org