välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

användning av strontium föreningar

Postad av : Jeanette Morales

Strontium är en alkaliska jordartsmetaller. Liksom andra alkaliska jordartsmetaller, dess föreningar är viktigare än den rena element. Enligt US Geological Survey, är majoriteten av strontium föreningar som används i fyrverkerier och magneter

Pyroteknik

Strontium ger ett rött ljus när det brinner. Celestite (SrSo4) är en strontiumsaltlösning används i fyrverkeripjäser och bloss säkerhet.

Magneter

Strontium ferrit föreningar används för att göra permanenta keramiska magneter som är mycket starkare och mer resistenta mot avmagnetisering än vanliga magneter.

Färger

strontiumkromat läggs till färg för att den resistent mot korrosion. Denna färg används på aluminium, som också fanns på planet flygplanskroppar.

Zinkproduktion

strontiumkarbonat används under processen för elektrolytisk reduktion av zink. Det blandas med svavelsyra för att avlägsna bly föroreningar.

Phosphorescents

Strontium aluminat används i pigment och puder som phosphoresce (självlysande). Strontiumoxid aluminat, kallad LumiNova, är den ljusaste glödande av fosforescerande föreningar som kallas 2009.

    Previous:nothing
    Next:effekter av syre på bakterietillväxt
    
    Copyright © 2011 give2all.org