välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

effekter av syre på bakterietillväxt

Postad av : Ulf Friberg

Syre är en naturlig del avgörande för allt mänskligt liv på jorden, liksom livet för andra luft-andning däggdjur. Men det finns några levande varelser på jorden, inklusive vissa organismer, som anser syre som fienden. Medan vissa former av bakterier behöver syre för att växa, andra kan inte växa om syre finns närvarande

Vad är bakterier?

Bakterier är små organismer består av en enda cell och kan endast ses i mikroskop. Enchanted Learning förklarar att det finns flera olika typer av bakterier: stavar, som är stavformade, kocker, som är runda, och den spiralformade spirilli. Det finns också olika typer av bakterier. Bakterier växer snabbt och finns i kolonier, som kan förekomma överallt på jorden.

Aerober

aeroba bakterier, även kallad "aerober," föredrar att växa i miljöer som innehåller minst 5 procent syre. De trivs i ruttnande material och jord och utsöndra växtnäringsämnen såsom fosfor, magnesium och kväve. University of Illinois Extension rapporter att om syrehalten sjunker under 5 procent, alla aerob kolonier dö.

inget syre --- Vänligen

University of South Carolina Biomedicinsk vetenskap förklarar att till skillnad från aerober, strikta anaerober föredra att inte leva i syresatta miljöer. I själva verket måste strikta anaerober odlas i kontrollerade miljöer där det finns absolut ingen chans att syre tränger in i kolonin.

In-Betweens

som hamnar utanför är en grupp av bakterier kallade "frivilliga aerober , "som inte tycks ihåg båda hållen om syre finns närvarande i miljön. Mänskliga celler och celler jäst är exempel på fakultativt aerober. Enligt ekonomisk Expert. com kan fakultativt aerober utnyttja närvaro av syre till sin fördel när det gäller tillväxten, men om det inte finns något syre runt de också kan hitta andra sätt att överleva.

Aerotolerants

Enligt till Ohio State University-Mansfield, aerotolerant anaerober är en annan grupp av bakterier påverkas av syre. Även aerotolerant anaerober inte kan utnyttja syre för tillväxt, även de inte skrämmas av det.

    Previous:nothing
    Next:Hur är vattnet filtreras i naturen?
    
    Copyright © 2011 give2all.org