välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Auto kontra marin batterier

Postad av : Jonathan Nyberg

Namnen "Auto" (eller bil) och "marin" ger främst marknads-information för batterier i stället specifikationer för användning. Både bilar och en båt hastighet behöver ett batteri för att starta, men generatorn ger elektricitet medan du kör. Vissa fritidsbåtar köra mer som husvagnar, cruising ett tag, men ofta fortsätter att använda elektrisk ström när stoppas. Så, i vissa fall, bil-och marin batterier är utbytbara

Du behöver:. .
Ugnssäkert fat
Aluminiumfolie.

Basic Batteri Design

fyra grundläggande typer av batterier konstruktioner måste beaktas, och alla bestäms av tjockleken på bly plattorna. Tunna plåtar är billigare och ger högre veva makt. Dyrare batterier med tjockare plattor har minskat veva makt, men kommer att köra längre. Ju tjockare plattor, desto mer batteriet laddas ur utan skador. En tumregel, "auto" batterier har den tunnaste plattor, och dyra (och tyngre) "djup cykel" industriella batterier har den tjockaste plattorna. "Marine" och "hybrid"-batterier har plåttjocklekar någonstans i mitten.

Bilbatterier

Generellt sett ett bilbatteri med tunnare plåtar kommer att få en högre veva makt. En högre makt bilbatteri har större, men inte tjockare plattor, och kommer att ha mer slänga makt än mindre tallrikar av samma tjocklek. Men antingen kan beviljas endast cirka 5 procent innan det måste avgift. Ett bilbatteri annonseras som en RV batteri kan ha tjockare plåtar och därför en längre reservkapaciteten, men kan byggas exakt samma som ett batteri utsett "marin".

Marina batterier

En marin batteri vanligtvis har tjockare plattor som en automatisk batteri och därför mindre veva makt, men längre reservkapacitet. En högre makt marin batteri har större, men inte tjockare plattor, och kommer att ha en längre reservkapacitet. En typisk marin batteri kan laddas ur till 20 procent. Batterier med ännu tjockare plattor är märkt med "hybrid" eller "deep-cycle" marin batterier och kan släppas till 50 procent innan det måste avgift. Dessa kan vara byggda exakt samma som vissa batterier utsett "RV".

Marine problem

För att citera David Pasco i "båtbatteriets Basics," Internet Information webbplats, "Det vanliga skälet till båt batterierna är döda beror på att ha fel typ, storlek eller kvalitet för att uppfylla fartygets krav. Verkligen bra batterier är dyra och det finns få båttillverkare som erbjuder bra batterier med nya fartyg, vanligtvis kvaliteten är minimal, hur mycket makt otillräcklig, och den typ dåligt anpassade "Så även i en ny båt med nytt batteri. uppgradera till en högre kvalitet Batteriet kan vara det bästa alternativet.

Batterispecifikationer

Ampere timme betyget är den vanligaste specifikationen och beräknas genom att multiplicera den i ampere av tiden i timmar att den nuvarande kommer att flöda. kallstart strömstyrka (CCA) anger den maximala startströmmen batteriet kommer att ge i 30 sekunder vid 0 grader C. Reservkapacitet berättar hur länge batteriet kommer att lägga ut 25 ampere innan det måste avgift. Dessa specifikationer gäller för alla utsedda batterier antingen bil eller i havet och bör användas för att avgöra hur ett batteri bäst fyller sitt syfte.

Slutsatser

För en motorbåt med en 400-kubik-tums motor i Minnesota, den bästa Valet kan vara en automatisk batteri med hög CCA. För en RV åker på en campingtur, med hjälp av ljus och musik hela natten, eller för en fritidsbåt med samma planer, antingen en marin eller en RV batteri med högre AH betyg och längre reservkapacitet skulle vara den bästa insats. Eller för dem som har råd med det, en mycket tyngre djup cykel industribatterier kan fullgöra ända ner till 80 procent innan ljuset börjar skumma.

    Previous:nothing
    Next:vad är pollen index?
    
    Copyright © 2011 give2all.org