välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Information om giftiga spindlar

Postad av : Ulf Friberg

Ofta saker av fobier och mardrömmar, giftiga (eller, mer korrekt, giftiga) spindlar ses som ett stort hot mot många människor. Men inte alla spindlar är giftiga, och de som sällan bita människor

Typer

Den vanligast förekommande spindel gifter är nervgifter (som påverkar nervsystemet) och necrotoxins (som orsakar vävnad att dö). Andra typer av spindel gift inkluderar myotoxins (som påverkar musklerna), nephrotoxins (som påverkar njurarna) och hemotoxins och hemorrhagins (som påverkar blodet).

Geografi

Venomous spindlar finns över hela världen, utom Antarktis och Arktis.

Diet

Spindlar är insektsätare, vilket innebär att deras kost består enbart av insekter. Alla spindlar har vissa gift, som de använder för att dämpa sitt byte. Även om alla spindlar är tekniskt giftiga, bara väldigt få har en gift potent nog för att betraktas giftiga för människor.

Missuppfattningar

Spindlar tillskrivs ofta med många sjukdomar och dödsfall, men bekräftade fall är mycket lägre. I USA. Till exempel är dödsfall bett av svarta änkan allt mer sällsynt, ofta med år passerar mellan dödsfall. På samma sätt är en stor del av bakteriella hudinfektioner misstag tillskrivits brun enstöring spindlar, enligt en rapport från Canadian Family Physician tidning.

Varning

Var alltid försiktig när man hanterar eventuella giftiga spindel, och aldrig hantera en med bara händerna. När du sätter stövlar eller skor på, inspektera dem för spindlar först.

    Previous:nothing
    Next:hur ett EMI-filter fungerar
    
    Copyright © 2011 give2all.org