välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är röd fosfor för?

Postad av : Annika Hultén

Brandfarliga vid rumstemperatur, är röd fosfor en röd eller lila-röd pulver som används i en mängd olika tillämpningar, från den industriella till olaglig

Uppenbara

Känd för sin brandfarliga och i vissa fall explosiva egenskaper får röd fosfor användas i pyroteknik, rökbomber och brandbomber skal.

Tändsticksaskar

röd fosfor är allmänt förekommande i den slående kuddar av tändsticksaskar.

E E Produkter

i elektriska och elektroniska produkter, är röd fosfor används i Elektroluminiscenta beläggningar, en typ av beläggning som producerar färg på platta bildskärmar eller skärmar.

industriella applikationer

röd fosfor används som råvara vid produktion av fosforsyra, fosfin gas och oxyacids fosfor. Röd fosfor också kan omvandlas till vit fosfor.

Olaglig Program

Reglementerade i USA på grund av sin välkända användas vid framställning av olagliga substanser, är röd fosfor listade av amerikanska Drug Enforcement Agency som en Förteckning I kemikalie. Enligt Kalifornien Office of Environmental Health Hazard Assessment (OEHHA), är röd fosfor reagerade med jod, vilket ger hydriodic syra, som sedan reagerar med psuedoephedrine eller efedrin för att skapa methamphetamime eller liknande droger.

    
    Copyright © 2011 give2all.org