välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad finns några intressanta fakta om cancer tecken konstellationen?

Postad av : Camilla Näslund

Stjärnbilden Kräftan, som heter Cancer är en av zodiakens stjärnbilder, vilket innebär att den har stor betydelse för astrologer. Astronomer beväpnade med kraftfulla teleskop vet att denna svaga område på himlen har några mycket intressanta funktioner

Beehive

Trots Cancer har någon mycket ljusstarka stjärnor, innehåller den vad de gamle öknamnet "Beehive", en öppen grupp på cirka 300 stjärnor som till någon utan optiska hjälpmedel ser ut som en suddig fläck i mitten av stjärnbilden.

Historia

bikupan innehåller över 300 olika enskilda stjärnor, de flesta av dem närmar sig det sista stadiet av stjärnornas liv. Detta område av himlen var av särskilt intresse för Galileo. Det var en av de första platser han såg efter att utveckla sitt teleskop

Avstånd

Kräftans lysande stjärna är Al Tarf, som är 290 ljusår bort. Det verkar svag på grund av detta stora avstånd men är faktiskt 660 gånger starkare än den stjärna som vi kallar solen.

Tidsplan

Al Tarf har en följeslagare stjärna som kräver 76. 000 Jorden år att slutföra en hel bana runt det . Al Tarf är så stor och ljus att om ses från denna stjärna skulle lysa med en lyskraft 30 gånger den i fullmåne.

Fun Fakta

Inom Cancer är den spiralgalax klassificeras NGC2775, vilket är över 60 miljoner ljusår från jorden. Någon tittar på det här galaxen genom ett teleskop ser ljus från det som började sin resa till hennes ögon 60 miljoner år sedan.

    Previous:nothing
    Next:Skillnaden mellan atomer och joner
    
    Copyright © 2011 give2all.org