välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

NiMH-batteri förklaras

Postad av : Stefan Svensson

När de infördes, nickel-metall-hydrid, eller NiMH, batterier var en förbättring jämfört med nickel kadmium och andra uppladdningsbara batterier. Men på grund av begränsningar och utveckling av nyare och mer långvarig batterier, har NiMH-batterier blivit mindre vanlig i många tillämpningar

Historia

På 1970-talet såg nickel-metall-hydrid forskare efter sätt att lagra vätgas för nickel-väte batteri, som i huvudsak används i satelliter. Men skrymmande, nickel-väte batterier kostar tusentals dollar per cell. I början av utvecklingen, var metall-hydrid legeringar instabil, så utvecklingen bromsas. Men på 1980-talet gjorde utvecklingen av mer stabila nickellegeringar tillverkning av nickel-metall-hydrid celler möjligt, och de har stadigt förbättrats.

Fördelar

NiMH-batterier har inte ett minne, vilket gör dem bättre att nickel-kadmium eller NiCad. Laddning av NiMH-batteri innan det är helt urladdat kommer inte att begränsa sin kapacitet eller förkorta dess livslängd. Och det kräver färre utöva cykler än ett nickel-kadmium. NiMH har 30 procent till 40 procent högre kapacitet än NiCd och kan producera mer energi för sin vikt. Tillverkas av mer miljövänliga material, kan ett NiMH-batteri kan transporteras utan reglering. Och den innehåller bara milda gifter, vilket gör det mer lönsamt att återvinna.

Begränsningar

NiMH-batterier försämras efter flera användningar om djupt urladdade. De har en lagringstid på endast tre år och kommer inte att behålla en laddning när den inte används. Tung last minska sin livslängd, och de kräver mer exakta laddning förfaranden. Höga förvaringstemperaturer förkorta också deras liv, och de kräver regelbunden fullständig urladdning för att förhindra kristallin bildning. På grund av dessa nackdelar kan nickel-metall-hydrid batterier bara ett steg på vägen mellan litium-batterier.

Laddning av NiMH

NiMH-batterier är mer känsliga för korrekt laddning än andra batterier. Ett nytt NiMH-batteri behöver en 24-timmars laddning före första användningen. Men efter det är en snabb laddning föredra. Ett NiMH-batteri bör aldrig laddas vid hög temperatur eller placeras i en laddare för en annan typ av batteri, eftersom det kunde överpris, förkorta dess livslängd. Om ett NiMH-batteri som inte används direkt efter laddning, en toppning avgift strax före användning kommer att se längre liv.

Ansökan

Eftersom NiMH batterier fungerar bäst med täta och snabba laddning med ingen exponering mot radikala temperaturförändringar eller hårdhänt behandling , är de fortfarande ett bra val för saker som trådlösa hemtelefoner, där de bo i en stabil miljö och ofta toppat. Men på grund av sin storlek och begränsningar form, minskad robusthet och behöver laddas oftare, de är inte längre det självklara valet för mobiltelefoner, motordrivna verktyg, kameror och bärbara datorer.

    Previous:nothing
    Next:hur man test på förekomst av vätgas
    
    Copyright © 2011 give2all.org