välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

stadier av mjölmask

Postad av : Valon Istrefi

Du behöver:
luftprovtagning kapseln
. Provrör.
Provrörsställ.
Trä bettskena.
Tändsticka eller tändare.

mjölmask och den första etappen

mjölmask utvecklas mycket lätt och är ofta tas upp för skojs skull eller experiment. Människor som håller fåglar, ödlor, eller andra insektsvaxer-älskande varelser höja mjölmask att ha en billig och pålitlig leverans av livsmedel som mest djur kärlek. Vetenskap laborationer och klasser att studera de olika stadierna i insekters tillväxt föredrar mjölmask eftersom stadier av deras utveckling är snabb och enkel att följa. Den MJÖLMASK sig är bara en etapp av insekten utveckling, men är en av de mest märkbara och så skalbaggen hämtar sitt namn från dess larver form.

Den första etappen av MJÖLMASK utveckling är ägget. Ägg är i allmänhet som på en torr och skyddad plats, sedan täcks med jord. De är vita i färgen, men också klibbiga och kommer i allmänhet att plocka upp omgivande damm och blir mörkare i färgen. I varma och hälsosamma förhållanden kommer dessa ägg kläcks till larver i ungefär en vecka, men i hårdare villkor kan det ta flera dagar.

larvstadiet

Larven form MJÖLMASK liknar en Millipede, vanligtvis en ljusbrun eller krämig färg. Dessa små maskar föredrar att gräva under jorden och gräver i marken. Detta är också ofta det stadium där mjölmask används för utfodring av hungriga fåglar eller djur, när deras kött är mjukt och de är lätta att fånga. Som en mask, den mjölmask äta så mycket de kan, lagra energi för nästa steg i sin metamorfos. I naturen, insekterna slukar nästan allt de kan äta, vilket gör utfodra dem en lätt uppgift för dem att höja kolonier. Färska blad, särskilt från grönsaker som sallad eller grönkål, är en favorit mat, liksom andra typer av vegetabiliska ämnen, inklusive färsk potatis, äpplen och även bröd.

Tredje och fjärde stadiet

Under hela denna tid, maskarna kommer att kasta sina exoskelett när de växer, lämnar efter tomma skal och gradvis antar en mörkare, mer gyllene färg. Så småningom kommer larv komma upp till ytan, krypa ihop och förblir orörlig. Detta är ett tecken på att dom är beredda att utveckla igen och gå vidare till nästa steg, deras puppa form. När de först dyker upp, dessa puppor ser fortfarande väldigt lik den larvstadiet, med blek snäckor och underutvecklade ben. Den puppa stadiet varar bara två veckor på sin höjd under vilken insekter krypa omkring, äta lite och utveckla sina mer komplexa organ. Efter en tid, är deras hud förändringar från sin ljusa färg till en mörkare brun.

Den sista etappen, när insekten når vuxen ålder, lätt synliga. De puppor utveckla en tjock, svart exoskelett med väldefinierade plattor, ben och antenner. Detta skede varar cirka åtta till 12 veckor, varefter insekter dör. De är i allmänhet möjlighet att lägga ägg inom en till två veckor efter att ha nått vuxen ålder. Som skalbaggar, mjölmask har samma diet som i sin larv form och är fortfarande lätt att mata.

    Previous:nothing
    Next:väte teori
    
    Copyright © 2011 give2all.org