välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

ultraljudssvetsning typer av plast

Postad av : Jonathan Nyberg

Ultraljudsvetsning är en process som använder sig av högfrekventa vibrationer för att lokalt smälta materialet arbetsstycket och band den till angränsande delar. Ultraljudsvetsning används främst för att gå med plast, men kan också tillämpas på olika metaller

Utrustning

En ultraljudssvetsning Systemet består av en fastspänning som innehar de två arbeta ihop under press, en vagga som håller arbetsstycket och förmedlar vibrationerna, en ultraljudsomvandlaren som producerar vibrationer, ett nätaggregat för att driva ultraljudsomvandlaren, och ett kontrollsystem för att justera givaren och fastspänning. Även om de flesta frekvenser som används för ultraljudssvetsning är över människans hörsel nivåer, kan vissa högfrekventa ljud genereras, så ljud avskärmning kan installeras runt utrustningen för att minska verkningarna för aktörerna.

Process

Nätaggregatet ger givaren med en hög spänning och givaren genererar en hög frekvens vibrationer, vanligen mellan 15 kHz och 75 kHz. Den stora mängd energi som genereras av givaren smälter plastmaterial inom klämmorna. Klämman trycket deformerar smälter plasten ska smälta de två delarna tillsammans. Processen är analog på många sätt att punktsvetsning i metaller. Ultraljudsvetsning är lätt automatiserad och är ofta en del av en automatiserad montering eller förpackningslinje.

Material

Ultraljudsvetsning kan appliceras på en mängd olika termoplaster, inklusive hårda och mjuka plast. De material måste tunnplåt eftersom energin inte kan tillräckligt tränga tjockare material. Ultraljudsvetsning har också framgångsrikt tillämpats började kompositmaterial för flygindustrin, särskilt kolkompositer som använder en termoplastisk matris.

Program

Ultraljudsvetsning används flitigt i plastförpackningar. Många rör, behållare, blisterförpackningar och andra former av förpackningar bildas eller tätas med ultraljudssvetsning. Ultraljudsvetsning i stor utsträckning används inom hälso-och halvledarindustrin, eftersom svetsprocessen är rent och inte införa några föroreningar i svetsen eller i miljön.

Fördelar och faror

Ultraljudsvetsning är en mycket snabb process, bara att ta några millisekunder för att skapa en svets. Det finns ingen överskottsvärme eller ångor som alstras. Den ultraljudssvetsning processen kan användas för mycket höga produktionslinjer och har en mycket låg kapital-och underhållskostnader. Ultraljudsvetsning system använder högspänning, har så att vara försiktig vid konstruktion och drift av dessa system. Ultraljudsvetsning kan generera harmoniska vibrationer som måste dämpas eller skärmade för att förhindra skador på utrustningen eller till operatör hörsel.

    Previous:nothing
    Next:information om kvantteorin
    
    Copyright © 2011 give2all.org