välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

struktur purkinje cell

Postad av : Ulf Friberg

En purkinje cell är en stor neuron finns i lillhjärnan av hjärnan. Purkinje celler multipolär och har många dendriter. Purkinje celler är särskilt effektiv som interneuronen-nervceller som fungerar som mellanhänder mellan andra nervceller i det centrala nervsystemet. Purkinje cellerna integrera uppgifter som inkommit till lillhjärnan

Neuron Anatomy

En Purkinje cell, liksom alla neuroner, har tre delar: dendriter, cellkroppen och axon. Dendriter är korta processer som sträcker sig från cellkroppen likt lemmar sträcka sig från en trädstam. Cellkroppen, eller Soma, är den centrala delen av neuron. Den innehåller membranbundna strukturer som kallas organeller. Organeller utföra de väsentliga funktionerna cellen behöver för att överleva, som andning och replikering. Några av de organeller i somat är kärnan, mitokondrierna, Golgiapparaten och ribosomer. Den sista delen av en nervcell är axonet. Axonet är en enda lång process som sträcker sig från Soma på motsatt sida från dendriter.

Neuron Funktion

dendriter emot signaler från andra nervceller eller sensoriska receptorer och skicka dem vidare till Soma. Somat inte automatiskt överföra information till axonet att undgå annan nervös impuls. Signaler måste samlas eller vara stark nog att nå en tröskel innan en impuls kan utlösas. Tröskeln är en specifik nivå som de mottagna signalerna från andra celler kan överföras till en ny nervimpuls. Tröskeln bestäms vid anslutningspunkten mellan somat och axon. Denna anslutningspunkt kallas axon kullen. Den nya nervimpuls överförs sedan genom axonet. Den impuls färdas genom axonet, frigöra kemiska budbärare i terminalen slutet. Dessa kemikalier reser över en öppen plats, synapserna, till receptorer på en annan cell. När kemiska budbärare binder till receptorer, är det budskap redo att propageras igen.

Purkinje Cells

Purkinje celler multipolär nervceller. Multipolär nervceller har flera processer som gren direkt från soma, specifikt, axonet och många stora dendriter. Purkinje celler finns i den övre delen, eller cortex, i lillhjärnan. Purkinje celler är nödvändiga för att lillhjärnan s roll i mottagandet av information från hjärnan och planering samordnad verksamhet som svar.

Lillhjärnan

Lillhjärnan är en liten, mycket vikta del av hjärnan som ligger i bakhuvudet under nackloben av storhjärnan. Lillhjärnan är den primära delen av hjärnan som ansvarar för samordnad muskelaktivitet för flyttning till exempel promenader. Lillhjärnan utgör 11 procent av hjärnans vikt. Den lillhjärnbarken består av grå substans. Grå substansen innehåller den cellkropparna och dendriter. Tillsammans är dessa delar kallas kärnor. Insidan av lillhjärnan är fyllt med vita substansen innehåller axoner, eller skrifter fiber av nervceller. Lillhjärnan har två små massor av grå substans i inredningen. De Purkinje cellerna är de enda neuron från cortex som i kontakt med kärnan i lillhjärnan interna grå massorna.

Historia

Purkinje celler var först identifierades av Jan Evangelista Purkinje (1787-1869), en produktiv tjeckisk fysiolog. Purkinje också heter och detaljerade fibrer i retledningssystem i hjärtat.

    
    Copyright © 2011 give2all.org