välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är orbitalsvetsning?

Postad av : Camilla Näslund

Orbital svetsning är en automatiserad bågsvetsning metod som flyttar båge runt ett runt arbetsstycket medan arbetsstycket förblir stillastående. Rördiametrar så liten som några millimeter eller så stor som flera centimeter kan svetsas på detta sätt

Utrustning

En orbitalsvetsning Systemet består av en strömkälla, svetsning huvud, controller och trådmatarverk. Regulatorn gör att svetsaren att förprogrammera svetsen parametrar att möta behoven av ansökan.

svetsprocessen

orbitalsvetsning använder TIG (TIG) process för att skapa svetsarna. TIG-svetsning ger en mycket ren och konsekvent svetsfogen.

Förvärmning

Några orbitalsvetsning utrustning använder värmare till förvärmning av svetstråd. Detta gör att full värme på den båge som skall tillämpas på arbetsstycket.

Program

Orbital svetsning används främst för att svetsa rör. Orbitalsvetsning skapar en mycket ren svetsa, så det ofta används för rördragning inom halvledar-och livsmedelsindustrin, där en ren miljö krävs.

Fördelar

Eftersom orbitalsvetsning är automatiserad, kvaliteten på svetsen är mycket större än vad som kan uppnås manuellt. Orbital svetsning kan utföras om det skulle vara svårt för en svetsare för att komma åt baksidan av rör.

    Previous:nothing
    Next:stadier av mjölmask
    
    Copyright © 2011 give2all.org