välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Växter & djur som Lewis & Clark upptäcktes i Louisianaköpet

Postad av : Valon Istrefi

De Corps av Discovery, som leds av Meriwether Lewis och William Clark, fick i uppdrag av president Thomas Jefferson att beskriva geografi, ekologi och kulturer i stora okända tarmkanalen USA köpt från Frankrike år 1803 --- Louisiana Purchase, som omfattar en stor del av dagens interiör West --- och söka en vatten på väg till Stilla havet

Växter

Lewis beskrivs 260 växter i sin resa tidskrifter, en majoritet av dem nya för vetenskapen. Bland dem var det blå Camas, en växt vars ätliga knölen var oerhört viktig för att stammar som till Nez Perce, och Lewis "monkeyflower, en av många växter och djur som försetts med namnet på en kapten eller det andra

Fåglar Lewis och Clark gjorde de första vetenskapliga beskrivningarna av många fågelarter. Den Clarks nötknäppare, en medlem av jay familjen, är en av dem. Denna märkliga fågel cachar tallfrön över breda områden att livnära på under vintern.

Däggdjur Några av de mer dramatiska organismer möter expeditionen var däggdjur, mest känt för argsint grizzlybjörn --- en björn underart först beskrevs av Lewis och Clark --- som utmanade Kårens första på botten av Missourifloden. De skickade också tillbaka till Jefferson en levande svart-tailed präriehund --- en "skällande ekorre", som de kallade det.

Reptiler och amfibier

Några kallblodiga Firsts på expeditionen ingår Stilla lövgroda , prärien skallerormen och Kalifornien newt.

Fisk

Bland fisk Lewis och Clark upptäckte för västvärlden att berget var sucker, en algätande bottom-Dweller de stötte på i dagens Montana.

    Previous:nothing
    Next:hur man kan bli av flygande fladdermöss
    
    Copyright © 2011 give2all.org