välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man får en myra drottning

Postad av : Magnus Ekblad

Nu om du är en stor nörd du alltid har drömt om en myra koloni. Om du är en billig nörd du kan inte motivera att spendera pengar på myror som du postorder. Här är din lösning, få en Queen Ant själv

Du behöver:. .
Jar
Terrariet /myrkoloni plats.
spade.
sil.
Bra ögon.


1.
Ok låter först börja med de grundläggande identifiering av drottning myra. Queen myror är oftast större och större, vi talar enorma. Blanda inte ihop en drottning myra med en stor soldat, soldat myror har oftast massiva mandibles och kanske sting, du vill hålla borta från allt som ser ut som det kan ta bort fingret från.
2.
Nu finns det två sätt att fånga en drottning. Det enkla och lyckliga sätt är att hitta drottningen under faktiskt parningssäsongen, oftast tidigt på våren eller efter ett regn med lite vind. Nu har allt man behöver göra är att gå utanför och vänta tills du stöter på en parning par myror. Den mindre är den manliga eller drönare. Oroa dig inte om honom, han kommer att dö ändå. Ju större en är den blivande drottning (hon har för närvarande inget att vara drottning) Allt du behöver göra är att placera denna drottning i önskad framtid viloplats för din koloni och ger dig iväg.
3.
tyvärr om det inte är vår eller det inte har regnat i dagar måste du göra saker den hårda vägen. Den hårda vägen är att hitta en koloni, förstöra det mesta och få drottningen ur marken själv. Du kan tur ut och hitta en fin koloni som har en drottning under en sten så att du inte behöver gräva. Kom bara ihåg drottningen är den stora, tjocka.
4.
Nu till grävning. Om du har hittat en koloni du vill att plundra förvärva en sil, spade och burk. Från toppen tar skopor av smuts och sålla bland dem tills du ser den stora drottningen någonstans i matrisen. Du kanske inte alltid lyckas, men hålla på det du får henne så småningom.
5.
När du har henne placera henne i burken och ta del av hennes underhuggare med henne. Detta hjälper henne starta din koloni i terrariet.

Tips och varningar


  • Försök att inte utmana dig själv genom att välja brand myror. Dessa små beasties är inte mycket trevligt alls.
  • Om du har en etablerad koloni utan drottning, att införa en är inte den bästa lösningen. En myrkoloni är genetiskt nästan alla närbesläktade systrar och en mamma. De får inte ta väl till den nya drottningen, även om hon är av samma art.
  • Myror har några mekanismer för försvar. Några bett, andra Sting och några skjuter sura ut därifrån rumpan. Var försiktig när du plockar en koloni för att räd och gör dina läxor på myror i ditt område.
  • Om din från Australien, Tasmanien eller Afrika inte gör detta. De har otäcka myror, de som döda eller förlama. Bråka inte med dem, bara att gå framåt och bryta ned och köpa dem via e-post.
    Previous:nothing
    Next:hur man odlar en fjäril trädgård
    
    Copyright © 2011 give2all.org