välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fysisk eller ovanliga fakta om strontium

Postad av : Annika Hultén

Adair Crawford upptäckte mineral strontianit 1790. Nästan 20 år senare visade Sir Humphrey Davy förekomsten av elementet "strontium" inom mineral. Strontium har många ovanliga egenskaper och har kommit att användas för flera ändamål, inklusive katodstrålerör, nödraketer, glasyrer keramik och även inom särskilda tandkrämer

Fysiska egenskaper

Strontium silver i färg när nyskurna, men det blir snabbt gulaktiga på grund av bildningen av strontiumoxid. Dess reaktion med vatten bildar strontiumhydroxid och vätgas. Strontium också producerar en röd-färgad flamma på bränning.

Katodstrålerör

Naturligt förekommande strontium har fyra stabila isotoper. Strontium föreningar huvudsakligen används för att tillverka glas för katod färg-TV-ray rör som syftar till att undvika röntgenstrålning.

Nedbrytning

Strontium är mjukare jämfört med kalcium och lägga till det i vatten, leder till nedbrytning i snabbare takt än vad kalcium gör. Kväveabsorptionsmetoden av strontium hämmas under 380 grader Celsius. För att förhindra strontium från oxiderande, bör det förvaras i fotogen.

Moon Dust Glow In The Dark Materials

Moon damm i huvudsak består av strontium aluminatcement. Samma förening finns också i fosforescens material som lyser i mörkret, såsom självlysande färg, party-slitage och leksaker.

Skadliga effekter

Den icke-radioaktiva isotoper av strontium är giftfria. Medan beta sändaren strontium-90 anses inte skadliga för hälsan när en person externt utsätts för det, om det tas in i kroppen, kan det öka risken för uppkomst av vissa cancerformer. Eftersom strontium har liknande kemiska egenskaper Kalcium --- en nära släkting på det periodiska --- den ersätter och härmar kalcium i kroppen.

Andra användningsområden

Strontium har använts i atomur göra också. Det var för att göra den mest exakta atomur i världen. Salter som innehåller strontium som används i facklor och fyrverkerier för att lägga till karmosinrött till ljusstyrkan. Strontium-klorid används för att göra tandkräm för känsliga tänder. Strontiumoxid kan användas för att förbättra kvaliteten på keramik glasyrer också.

    
    Copyright © 2011 give2all.org