välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fysiska egenskaper av Plasmodium

Postad av : P-O Lennartsson

Du behöver:
tom kaffeburk
. Stora, tunga latex ballong.
Tung gummiband.
Kaffe omrörare.
3 x 5-kort.
Silvertejp.
Vitt lim.
Tomma grönsak kan w /topp fortfarande sitter.
Små metall linjal.
Post, ca 3 meter hög.
Lång träpinne, om storleken på ett kvastskaft.
Aluminium pajform.
Färgglada streamer, till exempel en nylon band.
Nails.
Metal bricka.
Hammer.
Sax (stark nog att skära aluminium).
Liten anteckningsbok.

Plasmodium är en parasitsjukdom mikrob som är associerad med malaria. Detta eukaryota bakterie invaderar och ändrar den mottagande cellens struktur. Det finns över 200 kända arter av Plasmodium som orsakar sjukdom hos djur och människor. Plasmodium börjar sitt liv inuti en mygga. Den myggbett en människa och parasiten reser till levern där om växer, ändringar och återger. Livsstadier av malaria organism är sporozoite, merozoite och gametocyte.

Gametocyter

liv av Plasmodium börjar när kvinnliga Anopheles myggor biter människor med malaria. Den mygga suger Plasmodium gametocyter. Plasmodium gametocyter är runda eller bananformade cellstrukturer med en kornig ytstruktur. Inne i den mygga gametocyte bli Plasmodium könsceller och befrukta varandra. Dessa producerar zygotes dela upp i många små avlånga sporozoites att resa till mygga spottkörteln.

Sporozoite

När Anopheles myggor bär Plasmodium sporozoites bita en människa, det sporozoites snabbt angripa levern. I levercellerna Plasmodium mognar till schizont celler, som innehåller många merozoites. Vid denna tid schizont cell är mycket större än röda blodkroppar. Inom en kort tid, knopp den infekterade leverceller av Plasmodium merosomes. Dessa strukturer, som innehåller hundratusentals merozoites, resor i små kapillär blodkärlen där de löser släppa merozoites.

Merozoites

i blodet den merozoites attacken blodkroppar. De utvecklar först till en ringformad form, och sedan till större strukturer som kallas trophozoites. Trophozoites har en karakteristisk form signetring och är i allmänhet större än en genomsnittlig blodkroppar. Vid denna tid parasitära Plasmodium celler livnär sig på hemoglobinet och producera mer merozoites som kommer att invadera fler röda blodkroppar. Nu, några av Plasmodium trophozoites vidareutveckla till gametocyter, vilket kommer att smitta myggor för att starta livscykel Plasmodium om igen.

Specialiserade strukturer

Plasmodium parasiter i merozoite scenen är täckta med specialiserade proteiner och som har särskilda organell strukturerna på den smala apikala änden av cellen. Dessa strukturer kallas micronemes och rhoptries, och de utsläpp deras innehåll vid kontakt med blodkroppar. Detta hjälpmedel det Plasmodium i invaderar röda blodkroppar. En annan organell struktur utsläpp dess innehåll förrän blodkroppar har invaderats. Kallas tät granulat, innehållet i dessa strukturer hjälpa Plasmodium parasit i modifiera invaderade värdcellen.

    
    Copyright © 2011 give2all.org