välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

förgyllning metoder

Postad av : P-O Lennartsson

Förgyllning används i dekorativt, elektrisk och termisk ledningsförmåga, och wire-bindning ändamål. Förgyllning metoder inkluderar bad bordläggning i en burk eller tank (kemiskt och elektrisk), fat plätering, borste plating, och hänggodsbehandling. Vissa av dessa metoder ge en grad av automatisering, medan andra kräver electroplater uppmärksamhet. Noggrann rengöring behövs innan plattor börjar

Electroless Plätering

Ingen strömförsörjning krävs för kemiskt plätering. Kemiska reaktioner ge alla den elektriska potentialen behövs. Den delen är nedsänkt i ett bad som innehåller källa av guld joner plus oftast en kemiska reducerande agens, såsom borohydride. Electroless guld bad kan kräva upphettning till över 50 grader för att inleda reaktion.

Galvanoteknik hjälp av en burk eller en tank

Laboratoriet form av elektrolytisk innebär antingen en Pyrex burk eller en liten tank, vanligtvis ett cyanid eller en sulfite guld-baserad bad, och en eller flera anoden (er) utökade niob klädd med ett platina metall. En konstant ström reglerad kraftkälla är att föredra. Delar är nedsänkta i badet vanligen genom en tekniker, och är klädd avseende erforderlig tid, som styr tjockleken på den resulterande guldlager.

Barrel Plätering

Vissa projekt kräver en stor mängd små delar som don inte kräver mycket personlig uppmärksamhet, exempelvis minut muttrar, bultar och skruvar som används i glasögon och andra elektriska apparater. Delarna placeras i en roterande cylindrisk trumma eller fat. Rotationen ger de nödvändiga agitation och garanterar en jämn plätering distribution tjocklek.

Borsta Plätering

Brush bordläggningen är inte så ofta som burk plätering tekniker, men är praktiskt för vissa speciella projekt. Kanske guld på en stor klädd objekt bär tunna i ett visst område, men är i gott skick över större delen av sitt område. Snarare än GALVANISERA hela pjäs, en pensel-galvanisering kit kan användas för att plattan bara behövde området genom att "måla" området med elektrisk borste.

Hänggodsbehandling

Även om vissa hänggodsbehandling av guld är gjort, det är oftast användbart för stora plätering arbetstillfällen som inte kräver ädla metaller, t. ex. förnickling. Objekt på ett rack kan sänkas i ett stort, tungt upprörd, öppna bad.

Diskussion

Valet av förgyllning teknik beror på det ändamål som den färdiga produkten ska få, dess storlek, dess geometri , och antalet delar som ska pläterade. I nästan samtliga fall är värme krävs, lösningar måste upprörd och filtreras, och nuvarande kontroll måste upprätthållas för att uppfylla specifika krav, till exempel strömtäthet (den totala strömmen som tillämpas dividerat med objektets yta).

säkerheten kräver lämplig utbildning, användning av utrustningen såsom ändamålsenlig ventilation. Läs alla etiketter. Var uppmärksam på alla faror, som ofta omfattar användning av cyanider.

    
    Copyright © 2011 give2all.org